Zamjenik predsjednika SDS-a Milan Radović se obrušio na SNSD: “Sa SDA i HDZ-om sarađuju…”

Zamjenik predsjednika SDS-a Milan Radović komentarisao je prijenos nadležnosti s države na entitet, kazavši da je najveći problem kod “vraćanja nadležnosti RS-u taj što je SNSD nadležnosti na državni nivo prenio dobrovoljno”.

Radović navodi da je SNSD prenio na nivo BiH 80 nadležnosti počevši od tablica, formiranja obavještajnih struktura na državnom nivou do drugih brojnih agencija.

“Kada to uradite dobrovoljno i glasate u Parlamentu BiH za takve odluke, a to je radila tadašnja vladajuća koalicija u kojoj je učestvovao SNSD, onda se to, kako tvrdi struka, može vratiti na isti takav način. Da li ćemo dobiti saglasnost bošnjačke i hrvatske strane za to ja čisto sumnjam”, navodi Radović.

On kaže da je očigledno da u BiH sa približavanjem izbora u fokus dolazi problematika koja nije bila prisutna periodu formiranja vlasti na nivou BiH od strane SNSD, SDA i HDZ.

“Prisjetimo se kako je i kada dokument o prihvatanju ANP donesen i poslan u Brisel”, napomenuo je Radović.

U izbornim godinama međutim, dodaje on, imamo promjenu ponašanja i taktike u kojoj SNSD, SDA i HDZ jedni drugima nabacuju teme.

“U pitanju je dobro smišljena taktika dugogodišnjih koalicionih partnera kako bi se narodu odvratila pažnja od onih osnovnih životnih pitanja”, istakao je Radović.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.