Zastupnica Draginja Vuksanović-Stanković odbrusila premijeru Crne Gore Dritanu Abazoviću: “Sarajlije su vam dale najbolji odgovor, dat će i država BiH”

Draginja Vuksanović – Stanković, predsjednica Kluba SDP-a u Skupštini Crne Gore, obratila se premijeru ove zemlje, Dritanu Abazoviću.

“Ja sam Vama jednom prilikom rekla da pokušavate da izigravate Mojsiju.

Pošto imate kozmopolitski duh i ako je u “univerzalnom” govoru u Srebrenici bilo sve u redu, zašto se nakon toga izvinjavali Majkama Srebrenice?”, upitala je premijera.

Abazović joj je na to odgovorio da je želio izvinjenjem smanjiti tenzije.

“Danas su vama najbolji odgovor dale Sarajlije, a dat će vam i država BiH.

Meni je žao što vi ne pravite razliku između ratnog zločina i genocida jer se genocid vezuje za rasu, vjeru i naciju jer neko je ubijen zato što je određene nacije.

Možda ne bi bio ubijen da nije te nacije.

Svaki ratni zločin i genocid, utvrđen međunarodnim presudama ću da osudim bez obzira ko ga je i nad kime počinio”, replicirala je Vuksanović – Stanković.

Podsjetimo Abazović, premijer Crne Gore, održao je govor na komemoraciji u Potočarima 11. jula, gdje je jedna od njegovih izjava naišla na burne reakcije javnosti.

“Ovi nišani bijeli mnogo svima govore. Genocid nije počinjen nad Bošnjacima, nego na ljudima. Počinile su ga politike zla, politike smrti, politike prevara.

Moramo zato da mijenjamo stvari. Ima dosta toga što možemo promijeniti bolje, da damo šansu pomirenju, pravdi i istini, poručio je tada Abazović.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.