Zastupnik SPD-a u Bundestagu Josip Juratović otvoreno poručio: “Ne vidim nigdje prostora gdje bismo mogli smanjivati porez”

Zastupnik SPD-a u bivšem i novom sastavu Bundestaga Josip Juratović komentirao je rezultate općih izbora u Njemačkoj održanih u nedjelju.

Juratović kaže da će pregovori o koaliciji početi relativno brzo.

“Danas se skupljamo u Klubu zastupnika i komentiramo cjelokupnu situaciju. U sljedećih nekoliko dana će započeti pregovori. Pregovori će ići između liberala i zelenih, a i SPD će pozvati stranke koje su relevantne za nas na pregovore”, rekao je.

“Ako se uzme u obzir da smo prema anketama pred tri mjeseca bili na 10 posto manje nego sad, to je ogromno. Olaf Scholz imao veliko povjerenje građana i spremni smo za buduće pregovore i stvaranje koalicije. Pozitivno sam raspoložen za budućnost”, govori.

Osvrnuo se i na to što će biti teme pregovora.

“Prije svega, jasna agenda je postavljena, a to su klimatski ciljevi koji su dogovoreni u sklopu Pariške konvencije. Društvo će se mijenjati. Za nas socijaldemokrate je bitno da se ti ciljevi postižu na jedan socijalno pravedan način. Ne vidim nigdje prostora gdje bismo mogli smanjivati porez”, pojašnjava.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.