Željko Komšić i Šefik Džaferović se oglasili odmah nakon napada Rusije na Ukrajinu, evo šta su poručili

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić razgovarao je jutros s ukrajinskim otpravnikom poslova koji ga je obavijestio da je počeo napad Rusije na Ukrajinu.

Komšić je putem društvenih mreža saopštio da je u 6 sati razgovarao sa ukrajinskim otpravnikom poslova koji ga je zvanično obavijestio da je počeo napad na Ukrajinu i da Ukrajina traži podršku BiH i ubuduće.

“Država Bosna i Hercegovina se pridružila izjavi zemalja članica Evropske unije o situaciji u Ukrajini. U skladu sa svojim mogućnostima nastaviti ćemo da pružamo podršku Ukrajini”, poručio je Komšić.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović najoštrije je osudio invaziju Ruske Federacije na Ukrajinu, prenosi Anadolija.

“Najoštrije osuđujem ničim izazvanu invaziju Ruske Federacije na Ukrajinu, pridružujući se reakcijama civiliziranog svijeta na ovaj mračni i uznemirujući dan. Sa mislima i molitvama sam sa ljudima u gradovima širom Ukrajine koji se nalaze pod brutalnim napadima ruskih vojnih snaga”, poručio je Džaferović.

Nakon što je predsjednik Rusije Vladimir Putin saopćio da su započeli specijalnu vojnu operaciju u Donbasu na istoku Ukrajine, počele su odjekivati eksplozije u glavnom ukrajinskom gradu Kijevu i drugim mjestima.

Eksplozije, pored Kijeva, odjekuju u Harkovu, Kramatorsku, Mariupolu, Mykolaivu i Odesi.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.