in , ,

Željko Komšić iznio potpuno nevjerovatne tvrdnje o Predsjedništvu BiH i Miloradu Dodiku: “Više je u Beogradu nego na poslu, uopšte ne saziva sjednice”

Željko Komšić je danas itekako imao šta da kaže Miloradu Dodiku.

Željko Komšić je danas itekako imao šta da kaže Miloradu Dodiku.

“Budžet institucija BiH nije usvojen samo zbog toga što predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik ne saziva redovne sjednice Predsjedništva”, ocijenio je danas u izjavi za Fenu član Predsjedništva BiH Željko Komšić.

Komšić navodi da je Dodik, otkako je u novembru prošle godine preuzeo osmomjesečno predsjedavanje, sazvao samo jednu sjednicu Predsjedništva i na tome stao.

“Kada bi god neko iz medija pitao zbog čega se ne sazivaju redovne sjednice Predsjedništva, on bi obmanjivao javnost izjavama da saziva sjednice. Međutim, od marta mjeseca nije sazvao niti jednu što je nezabilježena praksa u historiji Predsjedništva. Deset puta više je bio u Beogradu u obje rotacije predsjedavanja nego što je radio svoj posao i obavljao funkciju na koju je izabran”, rekao je.

Prema njegovim riječima, budžet nije usvojen samo zbog toga što on kao predsjedavajući ne saziva redovne sjednice Predsjedništva.

“Sumnjam da će do kraja ove rotacije uopće sazvati sjednicu Predsjedništva. Osim budžeta brojni međunarodni ugovori su na čekanju. Čim preuzmem predsjedavanje Predsjedništvom zakazati ću redovnu sjednicu na kojoj će se naći sve ono što je već trebalo da se nađe, a zahvaljujući Dodikovom neradu nije, uključujući i budžet institucija, ako kojim čudom do tada ne bude usvojen – kazao je za Fenu Komšić, koji će narednog mjeseca preuzeti predsjedavanje od Dodika.

UEFA Konferencijska liga: Sarajevo, Velež i Široki Brijeg saznali rivale!

Dragan Stojković Bosanac o problemu koji ima cijeli Balkan: “Neka nam je Bog na pomoći jer oni se kaniti lako neće”