in ,

Željko Komšić opisao Milorada Dodika: “Bahati kabadahija na lokalnom nivou, koji zna da se “s rogatima ne vrijedi bosti”

Komentirajući inicijativu Narodne skupštine RS “o mogućim rješenjima za BiH” uz pravo na “samoopredjeljenje”, Komšić je rekao kako je predizborna kampanja počela prerano

Željko Komšić, član Predsjedništva BiH opisao je predsjedavajućeg Milorada Dodika kao “zločesto, inteligentno dijete koje pomiče granicu”. Nazvao ga je i “jakim, bahatim kadabahijom na lokalnom nivou” koji zna da se “s rogatima ne vrijedi bosti”.

Komentirajući inicijativu Narodne skupštine RS “o mogućim rješenjima za BiH” uz pravo na “samoopredjeljenje”, Komšić je rekao kako je predizborna kampanja počela prerano.

“Uvijek me čudi da ljudi koji su punoljetni, očekivati da su pametni i znaju se orijentisati u životu i prostoru, rade stvari za koje i sami unaprijed znaju da su nemoguće. Sve to što NSRS radi, znaju da je nemoguće doći do toga što zagovaraju. Pitate se šta je razlog? Riječ je o jednoj predkampanji, malo je ranije počelo nego što je obično. Svi mi znamo, ako smo imalo pametni, racionalni i logični, da sve to što je gospodin Dodik govorio i NSRS hoće, predlaže je nemoguće“, rekao je Komšić.

O prijetnjama koje se spominju u posljednje vrijeme i non-paperima, kazao je “da nema ništa od tih prijetnji i da nikome nije do sukoba”.

Komentirao je Dodikove izjave o mirnom razlazu.

“S Miloradom Dodikom to ovako izgleda: kao žestok čovjek kada priča na našem nivou. On tačno zna kome smije, a kome ne smije šta reći. To je kao zločesto, inteligentno dijete koje pomiče granicu. Pitajte kako reaguje kada neko stigne iz višeg položaja iz Washingtona ili Brisela. Danas imamo sastanak s ministrom Turske. Mislite da će pomenuti ‘mirno razilaženje’?. On je kadabahija, bahat i jak, ali na lokalnom niovu. Kada dođu veliki ‘ovolišni je’ (pokazivao kažiprstima). Više puta sam se uvjerio u svom životu u to. Tako je bilo s programom reformi, NATO-om, vježbama… Nije on toliko naivan da ne zna onu narodnu ‘da se s rogatim ne vrijedi bosti’”, zaključio je Komšić.

Žiri Zvezda Granda “dobio napad smijeha”: Marija preturala Jeleninu torbicu i svima pokazala šta ima unutra!

Bivši američki senatori: Rusija je izuzetno oportunistička država, članstvo BiH u NATO-u je ključno