Zgrade u blizini glavnog stadiona u Kataru u jeku Svjetskog prvenstva u bojama zastave Bosne i Hercegovine

Povodom 25. novembra, Dana državnosti BiH, večeras su dvije popularne zgrade u Lusailu, jednom od najznačajnijih dijelova Dohe, osvijetljene u bojama zastave Bosne i Hercegovine i Države Katar, uz čestitke upućene Bosni i Hercegovini povodom jednog od najznačajnijih državnih praznika.

“Iako su oči cijelog svijeta posljednjih dana i sedmica usmjerene prema Kataru, gdje se održava FIFA Svjetsko prvenstvo, po prvi puta na Bliskom istoku, ova država Arapskog zaljeva ne zaboravlja svoje prijatelje, što država Bosna i Hercegovina svakako jeste”, saopštili su iz udruženja Bosna Qatar.

Naglašavaju kako se zgrade nalaze u blizini stadiona gdje će 18. decembra odigrati finale Svjetskog nogometnog prvenstva.

“Gesta Države Katar je značajnija ako se ima u vidu da ovo mjesto za Katarane ima poseban značaj. Naime, to je bio dom Muhameda Al-Thanija, prvog vladara Katara.

Inače, ambasador Države Katar u Bosni i Hercegovini, NJ. E. Sultan bin Ali Al-Khater, danas je također, a povodu 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine, uputio je svim građanima najiskrenije čestitke.

Izražavajući duboko poštovanje prema građanima i državi Bosni i Hercegovini, ambasador Al-Khater je čestitku uputio i na bosanskom jeziku”, dodali su iz spomenutog udruženja.

Država Katar i Bosna i Hercegovina će početkom 2023. godine, tačnije 22. januara, obilježiti 30. godišnjicu uspostave bilateralnih odnosa.

Svjetsko prvenstvo u Kataru je u punom jeku

Inače, Svjetsko prvenstvo u Kataru je u punom jeku, a od 20 sati večeras sastaju se Engleska i Sjedinjene Američke Države.

Englezi su razbili Iran i najavili pohod na titulu, dok je Amerika u jednom dijelu utakmice protiv Velsa dojmila napadačkom igrom i visokim presingom.

Ipak, Gordi Albion je veliki favorit i sve osim sigurne pobjede kojom bi otvorili vrata drugog kruga, bilo bi zaista veliko iznenađenje.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.