Nakon velikog šoka na početku meča, fudbalska reprezentacija Hrvatske se “na velika vrata” vraća u Kataru: Kramarić je izjednačio protiv Kanade, a Livaja pogađa za vostvo!

Fudbaleri Hrvatske i Kanade igraju izuzetno važan meč 2. kola grupne faze Svjetskog prvenstva u Kataru, a nakon uvodnog šoka i gola Alphonsa Daviesa stiglo je olakšanje za susjede.

Naime, Andrej Kramarić je pogodio u 36. minuti za izjednačenje, a Marko Livaja u 44. minuti dovodi Hrvate u vodstvo!

Zaista sjajan meč gledamo, jedan od najboljih na ovom prvenstvu.

Na početku meča šok i nevjerica

Davies je u 1:10 minuti pogodio za vodstvo Kanade i to nakon što je iskoristio uspavanost Juranovića i preko njega pogodio glavom, a centrirao mu je Buchanan s desne strane.

Hrvatska zasluženo dolazi do poravnanja u 36. minuti. Perišić je dodao do Kramarića, a on pogađa za 1:1 i vraća stvari na početak.

Sjajan pogodak postiže Livaja u 44. minuti, odlično je pogodio s vrha kaznenog prostora, Borjan nije imao nikakvu šansu. Kakav preokret Hrvatske za samo osam minuta, Kanađani u nevjerici.

Bili su Hrvati bolji i sasvim zasluženo su se vratili.

Inače, Hrvatskoj je u 26. minuti poništen gol koji je postigao Kramarić jer je prije toga Livaja bio u nedozvoljenoj poziciji – javio je Klix.

Veoma bitan meč

Utakmica je dobila potpunu drugačiju važnost nakon što je ranije Maroko šokirao Belgiju i pobijedio je rezultatom 2:0.

Marokancima, tako, u posljednjem kolu protiv Kanade treba samo bod za prolazak u osminu finala, dok Hrvatskoj mnogo toga ovisi o današnjem meču.

U slučaju da dođu do pobjede, potreban će im biti samo bod protiv Belgije, a u slučaju da danas ne osvoje tri boda, morat će u posljednjem kolu pobijediti Belgiju za plasman u nokaut fazu.

Za Kanadu od prve minute igraju: Borjan, Johnston, Miller, Vitori, Laryea, Eustaquio, Hutchinson, Davies, Buchanan, Larin i David.

Za Hrvatsku od prve minute igraju: Livaković, Lovren, Gvardiol, Sosa, Juranović, Brozović, Modrić, Kovačić, Kramarić, Livaja i Perišić.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.