Zvezda Granda iz Sarajeva Slađa Zubčević pokazala koliko veliko srce ima: Svi su je čekali preplavljeni radošću i zahvalnošću u Fojnici

J.U. Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidnih lica „Drin“ Fojnica je ustanova od posebnog društvenog interesa u oblasti socijalne zaštite, osnovana 1955.godine.

Djelatnost Zavoda podrazumjava pružanje usluga socijalnog zbrinjavanja, psihosocijalne rehabilitcije i primarne zdravstvene podrške osobama s intelektualnim teškoćama, kombinovanim smetnjama i osobama sa psihičkim i psihoorganskim oboljenjima.

Sada su se iz Zavoda oglasili istakavši veliku podršku koju dobijaju od pjevačice Slađe Zubčević, nekadašnje učesnice Zvezda Granda.

“Slađa Zubčević je prijateljica naše kuće, koja zadnjih godina ne dozvoljava da niti jedan praznik prođe bez njenog druženja sa korisnicima, posebno sa ekipom na izdvojenom odjelu, kući, koji su eto postali baš njena raja i posebno joj prirasli srcu.

Slađa kaže da prvo dođe na Drin, pa onda što uspije stići i obradovati još nekoga u vrijeme novogodišnjih praznika.

Naravno tu su i paketići, 100 novogodišnjih paketića je naša prijateljica uručila za naše najmlađe.

Nakon podjele paketića svojoj raji, druženje je nastavljeno u prijatnoj atmosferi doma u kojem boravi omladina, koji su čekali Slađu preplavljeni radošću i zahvalnošću.

Osmijesi na licima i zagrljaji puni emocija, koje su zauzvrat dobili od naših korisnika, za našu gošću bili su, kao i uvijek, najbolji odgovor koliko ih je usrećila svojom posjetom.

Slađo hvala za paketiće koje si darovala našim korisnicima, a posebno hvala za vrijeme provedeno s njima”, naveli su iz J.U. Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidnih lica „Drin“.

Inače, Slađa redovno svake godine za ramazanski Bajram poklanja djecu.

“Ekipa, ko želi da učestvuje u poklonima za Bajram za djecu bez roditelja i sa mentalnim invaliditetom, neka mi se javi u pp.

Ne želim javno više da to javno eksponiram iz više razloga.

Svi znate da svake godine organizujem donacije i poklone za tri dječija doma.

U poslednje vrijeme nisam imala mnogo vremena da se posvetim tome, i sada nemam mnogo vremena jer je Bajram 21-og.

Imam plan samo obići Drin u Fojnici ako uspijem da prikupim dovoljno sredstava”, napisala je Slađa na Facebooku.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.