in ,

Admir Mulaosmanović otvoreno o posjeti Zorana Milanovića: “Hrvati nisu dijaspora u BiH”

Admir Mulaosmanović iskritikovao predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića.

Admir Mulaosmanović iskritikovao predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića.

Član Predsjednistva SDA Admir Mulaosmanović smatra da je posjeta predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića izvan institucija države pogrešna.

Mulaosmanović podsjeća da je Milanović odmakao od nečega što je zagovarao prije nekoliko godina.

“Meni je lično žao što je tako postupio i što je van institucija obavio posjetu BiH, koja je više imala karakter posjete na nacionalnom nivou”, kazao je – prenosi N1.

Ističe da su bh. institucije legalne i legitimne.

“To što Milanović zahtijeva je jedna vid pritiska na proces izmjene izbornog zakonodavstva i nerelne zahtjeve iz Republike Hrvatske, koje zagovara i premijer RS Andrej Plenković”, kazao je i dodao:

“Što je iznenađujuće, da Plenković djeluje racionalnije, a znamo da je Milanović imao dijametralno suprotne stavove, kada je rekao da se pitanje bh. Hrvata rješava u institucijama BiH i u glavnom gradu Sarajevu.

Mulaosmanović smatra da se iz Hrvatske nameće diskurs da se bh. Hrvati u njihovoj vlastitoj državi BiH tretiraju kao dijaspora.

“Radi se o narodu koji je puno toga kreirao u našoj državi i da je naša kultura dobro prošarana sa kulturom hrvatskog naroda i da oni nisu dijaspora u svojoj državi. Nažalost, Milanović je prihvatio taj narativ. Iz kojeg razloga, on to treba da pojasni svojim biračima i građanima RH”, kazao je.

Mirko Šarović ima poruku za Valentina Inzka: “Sada može mirno, komotno ići u penziju”

PISMO ČOVJEKA IZ BEOGRADA Žašto ću dati kćerki ime Bosna: “Muka mi je više od podijela jer su meni svi moji…”