in , ,

Bivši predsjednik Srbje Boris Tadić najavljuje tužbe, objavio i dokument: “Da zatvorimo i tu već čuvenu laž o “topljenju tenkova””

Tadić je istakao da su sve odluke donijete odgovorno, opravdano i u skladu sa redovnim bezbjednosnim procedurama

Bivši predsjednik Srbije Boris Tadić objavio je na svom twitter nalogu dokument kojim opovrgava optužbe koje se na njegov račun iznose u posljednje vrijeme da je uništavao vojsku i “topio tenkove”.

“Ovo je dokument kojim mašu (Aleksandar) Vučićević i (Milomir) Marić, optužujući me za uništavanje tenkova. Dakle, radi se o odluci (Vojislav) Koštuničine vlade iz 2005. i ne o uništavanju, već o prodaji”, napisao je na Twitteru Tadić, koji je sada predsjednik Socijaldemokratske stranke.

On je najavio i da će podnijeti tužbu za klevetu protiv onih koji su to govorili. “Da zatvorimo konačno i tu već čuvenu laž o ‘topljenju tenkova’. Patološkim lažovima slijedi tužba za klevetu!”, naveo je Tadić.

Istakao je i da su sve te odluke donijete odgovorno, opravdano i u skladu sa redovnim bezbjednosnim procedurama.

“Samo, istine radi, one odluke za koje me godinama optužuju prosto nisam donio ja, već upravo politički i vojnički idoli onih koji me optužuju”, rekao je Tadić.

Da apsurd bude veći, te odluke koje je donijela Koštuničina vlada na osnovu “Informacije o perspektivnim i neperspektivnim borbenim vozilima”, koju je potpisao Božidar Delić, naveo je Tadić, ukazujući da je taj general nakon penzionisanja bio istaknuti član Srpske radikalne stranke, a potom i Srpske napredne stranke.

Hladan tuš: Mirko Šarović bez puno razmišljanja odbio ponudu Željke Cvijanović

Žestoke kritike iz Amerike: “Taj Jusuf Nurkić mi baš ide na živce”