in ,

Čovjek koji je prešao na islam nije bratić kardinala Vinka Puljića

U razgovoru za AA Cikotić je dodao kako je radost u džamiji na Kalibunaru bila neopisiva

Brojni mediji, pa tako i naš portal bhdijaspora.net, prenijeli su danas informaciju da Danko Puljić, navodni bratić kardinala vrhbosanskog, Vinka Puljića, u subotu u džamiji na Kalibunaru u Travniku primio islam te odabrao ime Emir. Tim povodom oglasili su se iz Vrhbosanske nadbiskupuje, navodeći da se radi o lažnoj vijesti.

Danko Puljić, u džamiji na Kalibunaru u Travniku primio je islam te odabrao ime Emir, javio je Anadolu Agency (AA).

Osim Puljića, u istoj džamiji, islam je  primila i Antonija, koja je odučila uzeti ime Aysha.

Ovo je za AA potvrdio imam džamije na Kalibunaru Aljo ef. Cikotić, pred kojim su Danko i Antonija, sada Emir i Aysha, izgovorili šehadet i prihvatili islam.

Cikotić je također potvrdio da je Danko bratić kardinala Vinka Puljića. Ipak, ta informacija je naknadno demantovana.

VEZANI TEKST: Vrbosanska nadbiskupija demantovala: Danko koji je prešao na islam nije bratić kardinala Puljića

“Povodom naslova i vijesti na pojedinim portalima kako su bratić i sestra kardinala Vinka Puljića prešli na islam, a s ciljem istinitog informiranja obavještavamo svekoliku javnost kako je riječ o lažnoj vijesti”, navode iz Vrhbosanske nadbiskupije.

Izvjesnog gospodina Danka Puljića, pojašnjavaju iz Vrhbosnake nadbiskupije, koji je predstavljen kao kardinalov bratić – sin kardinalova brata i koji je u Travniku promijenio vjeru, vrhbosanski nadbiskup osobno ne poznaje i zajedničko im je jedino prezime.

“U Bosni i Hercegovini postoji više loza Puljića te kardinalu Vinku nije poznato da su on i spomenuti gospodin u bilo kakvom srodstvu, a sigurno nisu bliži rod. Isto tako gnusna je laž da je sestra kardinala Puljića prije 20 godina prešla na islam. Molimo sve novinare i medijske djelatnike da poštuju načela novinarske etike te da u javnosti ne plasiraju lažne, senzacionalističke i neprovjerene informacije”, saopćeno je danas iz Nadbiskupije vrhbosanske.

Pentagon potvrdio: Snimke neidentificiranog letećeg fenomena nisu lažirane!

Stigle su zaista predivne vijesti: Porodica Smajlović će imati svoj dom!