in ,

Ćamil Duraković: “Mi nećemo stati na putu naše borbe za Srebrenicu jer ona nije neka politička borba, već mnogo više od toga”

Duraković je istakao da postoje različiti pravni mehanizmi za nastavak borbe

Bivši načelnik općine Srebrenice i predstavnik Inicijative “Moja adresa: Srebrenica” Ćamil Duraković poručio je kako borba onih okupljenih oko Inicijative neće prestati sve dok Centralna izborna komisija (CIK) ne raspiše nove izbore u Srebrenici, te prečisti birački spisak i uskladi ga sa legitimnim biračima kako bi izbori bili pošteni.

Duraković je za Anadolu Agency govorio o novembarski lokalnim izborima, Inicijativi “Moja adresa: Srebrenica”, kao i o njegovoj nedavno objavljenoj knjizi “Srebrenica: Zaboravljeno obećanje”.

Duraković je kazao da je javnosti poznato da je bilo određenih privođenja i da CIK BiH provodi detaljnu istragu na osnovu koje očito postoje valjani razlozi da se ta institucija o izborima u Srebrenici treba očitovati naknadnom odlukom, baš kao i u slučaju Doboja.

“To znači da je sada na potezu CIK BiH koji bi u narednim danima trebao saopćiti odluku. Evo, čekali smo da se priča oko izbora u Mostaru završi i potvrđeni su tamošnji rezultati. Sada očekujemo da se donesu odluke i za Srebrenicu i Doboj.

“Mislim da bi to trebalo biti u narednim danima. Na osnovu te odluke ćemo i u Inicijativi Moja adresa: Srebrenica razmotriti dalje aktivnosti i to ovisno u kom će to smjeru ići, da li će odluka biti pozitivna u odnosu na naše pritužbe ili će biti negativna.

“Ono što sigurno znam je da mi nećemo stati na putu naše borbe za Srebrenicu jer ona nama nije samo neka politička borba u smislu dobijanja određenih političkih funkcija, nego je ona mnogo više od toga.

“To je jedna moralna bitka nas da sačuvamo dostojanstvo, kako grada, tako i onih koji tamo žive – kazao je Duraković.

On je istakao da postoje različiti pravni mehanizmi za nastavak borbe za poštene izbore u Srebrenici, uključujući i aktivnosti prema Apelacionom odjelu Suda BiH koje treba dati svoj krajnji sud na odluku CIK-a BiH.

VELIKA PORUKA SERGEJA BARBAREZA Samo želim da svi još jednom znate da ja NISAM i NITI ĆU ikada biti nečiji čovjek osim SVOJ!

INSTITUCIJA ZA ZAŠTITU POTROŠAĆA | Ukinuta vam je Arena Sport, nema problema. Ovo su vaša prava!