in , ,

Čedomira Jovanovića očekuje operacija

Ta operacija nosi sa sobom veliku opasnost

Čedomir Jovanović, lider Liberalno-demokratske partije (LDP) koji je od 8. januara u bolnici “Dragiša Mišović”, moraće na jako rizičnu operacija tumora na kičmenoj moždini.

Ta operacija nosi sa sobom veliku opasnost, a iskusni ljekari kažu da niko sa sigurnošću ne može unaprijed da garantuje povoljan ishod.

Jovanović, kome je prekjuče dijagnostikovan tumor kičmene moždine (pretpostavlja se da je dobroćudan), i dalje trpi strahovite bolove u grudnom košu i stomaku, zbog čega prima čak i morfijum.

Izvori kažu da je trenutno Jovanovićevo zdravstveno stanje nepromijenjeno, ali da on polako počinje da reaguje na terapiju.

“Jovanović prima propisanu terapiju i počeo je da reaguje na nju. Potrebne su brojne dodatne analize prije nego što se zakaže operacija, a riječ je o izuzetno rizičnom zahvatu, jer je tumor na kičmenoj moždini”.

Profesor dr Alek Račić, specijalista maksilofacijalne hirurgije i zdravstvenog menadžmenta, kaže da ne može da priča o konkretnom slučaju, ali da, generalno, tumor na kičmenoj moždini jeste veoma ozbiljna stvar.

“Kao i u mojoj maksilofacijalnoj hirurgiji, tako i u neurohirurgiji postoje anatomski predjeli gdje je hirurško uklanjanje tumora veoma opasno i rizično, bez obzira na to da li su tumori maligni ili benigni. Kičmena moždina jeste upravo jedan od tih anatomskih predjela, gde operativni zahvat iziskuje maksimalnu preciznost, takozvanu minucioznost hirurške tehnike, kako se tokom uklanjanja tumora ne bi oštetile vitalne strukture”, objašnjava doktor Račić.

Čedomir Jovanović je, podsjetimo, na drugi dan Božića, u petak, 8. januara, hitno hospitalizovan u KBC “Dragiša Mišović”. Prije toga, u julu prošle godine preležao je i koronavirus. I tada se žalio na velike bolove koji su ga “kidali” danima.

Golub koji je prešao Pacifik biće ubijen zbog strogih pravila karantina Australije

Saša Popović je ovu pjevačicu digao sa dna, a danas je velika zvijezda!