in ,

Denis Zvizdić: “Stvar je vrlo jednostavna, 18 ruku za dr. Zlatka Guzinu i tačka

Denis Zvizdić napisao na svom Twitter profilu da je situacija u Mostaru “vrlo jednostavna”

Dopredsjedavajući Predstavničkog doma PSBiH i potpredsjednik SDA Denis Zvizdić napisao je na svom Twitter profilu da je situacija u Mostaru “vrlo jednostavna”.

On podsjeća da je nastavak sjednice Gradskog vijeća Mostara u srijedu, a da su kandidati za gradonačelnika dr. Zlatko Guzin ispred “Koalicije za Mostar” i dr. Mario Kordić ispred HDZ-a BiH.

“Većina koja garantuje izbor gradonačelnika je 18 vijećnika. Koalicije za Mostar ima 11 vijećnika a BH Blok sedam vijećnika. 11+7=18. Ako vijećnici Koalicije za Mostar, (a hoće 100 posto) i BH Bloka (?) glasaju za dr. Guzina, onda će Mostar dobiti gradonačelnika bošnjaka koji će graditi jedinstven, evropski, multietnički, demokratski, antifašistički, moderan i prosperitetan grad”, naveo je Zvizdić.

Napominje da izborom dr. Zlatka Guzina za gradonačelnika Mostara padaju u vodu sve teorije zavjere o nepostojećim zakulisnim dogovorima između SDA i HDZ-a, ali, ako neko od vijećnika Koalicije za Mostar ili BH Bloka ne bude glasao za dr. Guzina, onda je jasno da taj vijećnik i ta politička opcija žele da gradonačelnik Mostara bude kandidat HDZ-a.

“Dakle, stvar je jednostavna – 18 ruku za dr. Guzina i tačka”, zaključio je Zvizdić.

Sve najbitnije vijesti iz BiH, regije, dijaspore i svijeta čitajte klikom na ovaj LINK.

Fena

Zmajice BiH pobjedile i Estoniju za kraj kvalifikacija

Zdravko Mamić ponovo iznenađuje: “Dobar sam sa Aleksandrom Vučićem, čestitam mu na svemu što čini za srpski sport”