in , , ,

Fantastičan rezultat bh. skijašice Elvedine Muzaferije na superveleslalomu u Cortini d’Ampezzo

Najbolja bh. skijašica Elvedina Muzaferija osvojila je 25. mjesto

Nakon što je u četvrtak osvojila srebro u superveleslalomu, 26-godišnja švicarska skijašica Corinne Suter u subotu je postala nova svjetska prvakinja u spustu na Svjetskom prvenstvu u talijanskoj Cortini d’Ampezzo. Najbolja bh. skijašica Elvedina Muzaferija osvojila je 25. mjesto.

Suter je do svog prvog zlatnog odličja na svjetskim prvenstvima stigla s vremenom 1:34.27 minuta, dok je Muzaferija bila sporija za 2.86 sekundi.

Iznenađenje spusta u Cortini bila je 24-godišnja Njemica Kira Weidle koja je za Corinne Suter zaostala za 20 stotinki sekunde i osvojila srebrno odličje, što joj je prva medalja s velikih natjecanja. Trijumf Švicarki upotpunila je 29-godišnja Lara Gut-Behrami koja je naslovu svjetske prvakinje u superveleslalomu dodala broncu u spustu, zaostavši za kolegicom iz reprezentacije za 37 stotinki.

Pobjedom Corinne Suter prekinuta je slovenska vladavina ovom disciplinom na svjetskim prvenstvima, na kojima su slovenske skijašice osvojile posljednja tri zlata. Tina Maze je bila najbrža 2015. u Vailu, a Ilka Štuhec 2017. u St. Moritzu i 2019. u Areu. Mariborčanka je u Cortini završila na 14. mjestu.

Takmičenja u Cortini d’Ampezzo nastavljaju se u nedjelju, kad je na rasporedu spust za skijaše s predviđenim početkom u 11 sati.

Dijaspora će biti oslonac oporavka Bosne i Hercegovine!

Italijan zbog ljubavi preselio u Bosnu i Hercegovinu i nije se pokajao: Otvorio restoran i uživa sa ljudima