Oglasili se iz tima bh. skijašice Elvedine Muzaferije, imaju posebnu molbu: “Dajte joj vjetar u leđa”

Najbolja bosanskohercegovačka alpska skijašica Elvedina Muzaferija ove godine je ostvarila sjajne rezultate kojima je privukla pažnju ljubitelja skijanja širom svijeta, a posebno se izdvaja plasman u finale Svjetskog kupa koje okuplja najbolje takmičare svijeta u alpskim disciplinama, a bit će održano u austrijskom Saalbachu od 16. do 24. marta. Sjajnu formu dvadesetčetverogodišnja Visočanka brusi u Italiji, na posljednjem kampu pred zvanične treninge spusta 20. i 21. marta u Saalbachu, a zatim i super–G nastup koji je na programu 22. marta, te u spustu 23. marta. U međuvremenu je na društvenim mrežama osvanula je inicijativa s ciljem povećanja broja pratilaca najbolje bosanskohercegovačke skijašice na Facebooku i Instagramu. Njen PR tim sad ima moblu za sve one koji prate njene sjajne rezultate.

Bosanskohercegovačka alpska skijašica je u razgovoru za Anadoliju govorila o dosadašnjim rezultatima i očekivanjima od finala Svjetskog kupa. Obećala je da će učiniti sve da nastavi sa uspjesima.

“Ovi uspjesi su rezultat dugogodišnjeg upornog rada i odricanja. Sigurno nisu došli preko noći, niti je to moguće u svijetu skijanja. Da bi neko uopće ostvario pravo nastupa u Svjetskom kupu, u svim ostalim takmičenjima, kroz koja se prikupljaju bodovi, jedini imperativ mora biti pobjeda.

Biti vrhunski sportista znači ne oslanjati se na slučajnost, nego uvijek imati jasan cilj i nikada ne odustajati”, rekla je Muzaferija koja je finale Svjetskog kupa izborila zauzevši 23. mjesto u poretku spsuta i superveleslaloma.

Napominje da je očekivala dobre rezultate te da je samo bilo pitanje vremena kada će se to i desiti.

“Prvi dio sezone nije donio planirane bodove, ali jeste kilometre na skijama koji su mi bili potrebni, jer sam u takmičenje ušla s priprema koje, zbog nedostatka snijega, također nisu prošle najbolje. U prvom dijelu sezone dosta utrka voženo je pod izuzetno teškim uvjetima, bilo je mnogo odustajanja i povreda. Uspjela sam se sačuvati i u nastavku iskoristiti svoju fizičku spremu, dok je samopouzdanje iz utrke u utrku polako raslo”, kazala je bh. skijašica.

Nakon posljednjih, predfinalnih utrka u Kvitfjellu početkom marta, u kojima je Elvedina Muzaferija potvrdila plasman u finale Svjetskog kupa, na društvenim mrežama osvanula je inicijativa s ciljem povećanja broja pratilaca najbolje bosanskohercegovačke skijašice na Facebooku i Instagramu.

Njen PR tim sad ima moblu za sve one koji prate njene sjajne rezultate.

Objavljena u Facebook grupi “Balkan na snegu”, brzo se proširila društvenim mrežama i rezultirala je s dvadeset hiljada novih pratilaca na platformama jedine bh. skijašice u Svjetskom kupu.

Uvjereni da naša snježna kraljica u stvarnosti ima mnogo više fanova i navijača, koje je samo potrebno podstaći da odlaskom na njene mreže aktiviraju dugme “pratim” (follow), pozivamo urednike i novinare da u svome medijskom prostoru (posebno na društvenim mrežama) još jednom daju vjetar u leđa sjajnoj Elvedini upućujući na njene Facebook i Instagram naloge.

Prvu, Super – G utrku završnice Audi FIS Ski World Cupa, Muzaferija vozi u petak, 22. marta, a dan kasnije za novi najbolji plasman startat će i utrku spusta.

Sve vas koji se pridružite inicijativi s namjerom da sjajnu skijašicu u Saalbach ispratimo sa 100 hiljada pratilaca na društvenim mrežama, molimo da u objavama inicijative označite zvanične Facebook i Instagram profile:

FB: Elvedina Muzaferija

IG: Elvedina Muzaferija

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.