Svjetska skijaška federacija ukazala veliku čast Elvedini Muzaferiji: Bosanka oduševila!

FIS je objavio zanimljiv tekst o podvizima skijašica i skijaša ove sezone u Svjetskom kupu, potencirajući priču o Cyprienu Sarrazinu. Međutim, dalje navode, da ako je Sarrazinova priča bila istaknuta, onda priča Elvedine Muzaferije nije daleko od podviga Francuza. Dalje citiraju i Muzaferiju, sa kojom su razgovarali i o izazovima tokom karijere.

Međunarodna skijaša federacija piše da je “bosanskohercegovačka skijašica 2023. završila na 47. mjestu u spustu i 48. u superveleslalomu.

Sanjala je o jednostavnom osvajanju bodova u Svjetskog kupa”, što je vidljivo i plasmanom Muzaferija na tabelama Svjetskog kupa u spustu i super-giju.

“Super sam sretna, naravno iznenađena” rekla je Muzaferija nakon što je imama dva top 10 rezultata (uključujući historijsko četvrto mjesto u spustu, ujedno i najbolji rezultat u karijeri) i još pet vožnji među prvih 20 Svjetskog kupa.

“Ona je ne samo prva skijašica iz svoje zemlje koja je osvojila bodove u Svjetskom kupu, nego i prva ikada iz BiH koja se probila u top 10.

Nastup na finalu Svjetskog kupa u Saalbachu, također je bio prvi za bh. skijašicu. Sve to uprkos izazovima, koje drugi ne mogu ni zamisliti”, piše FIS.

Dalje citiraju i Muzaferiju, sa kojom su razgovarali i o izazovima tokom karijere.

“Ljeto je bilo zaista teško. Nismo puno trenirali. Ostali smo u Evropi, nismo otišli u Južnu Ameriku”, rekla je 24-godišnjakinja koja se nada da su dani brige o budžetu konačno iza nje.

“Sretna sam što mogu učiniti ljude u Bosni ponosnim”, zaključila je Muzaferija.

ČITAJTE I OVO: Scene sa Cristiana Ronaldom i bh. sudijom Irfanom Peljtom postale hit, ali fanovi Portugalaca nisu zadovoljni

Muzaferija će sutra u prostorijama Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine od 11 sati održati press konferenciju povodom najbolje sezone u karijeri.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.