Najbolja bh. skijašica Elvedina Muzaferija baš nema sreće, veliko razočarenje je nastupilo: “Ovo definitivno otežava naš posao”

Uprkos naporima organizatora, da ovog vikenda osiguraju sve što je potrebno za održavanje superveleslaloma za žene u italijanskoj Val di Fassi, obje utrke otkazane su pod obrazloženjem više sile. Najbrže skijašice svijeta koje pratimo u Audi FIS Ski World Cupu, a među njima i Visočanku Elvedinu Muzaferiju, dočekale su velike količine snijega i danas dodatno gusta magla.

Prvu utrku ovog vikenda Muzaferija je trebala startati sa 25. pozicije što bi značilo i najbolji startni broj u ovoj disciplini do sada.

Subotnja utrka je otkazana, a za naredni dan najbolja bosanskohercegovačka skijašica izborila je startni broj manje.

Međutim, otkazivanje takmičenja 24. i 25. februara donijelo je novo razočarenje većine skijašica, a u bh. timu posebno jer je riječ o veoma važnim utrkama pred samu završnicu Svjetskog kupa.

“Razočarani smo jer otkazivanje ovih utrka definitivno otežava naš posao kvalifikacija za finale u superveleslalomu. Razumijemo i da je skijanje takav sport i da ne možemo ništa promijeniti.

Istina je i da su organizatori dali sve od sebe da pripreme stazu, ali ona se nije mogla dovesti na nivo da bude sigurna i ista za sve takmičarke”, navodi se iz bosanskohercegovačkog tima uz poruku:

“Naravno da još uvijek ima šanse da se jedan superveleslalom premjesti u Kvitfjell što bi većina takmičarki i htjela.

Čak i ako se to ne desi, Elvedina je spremna dati sve od sebe u preostaloj utrci u Norveškoj i uz malo sreće kvalifikovati se finale discipline u Saalbachu”.

Brze discipline sele u Kvitfjell gdje aktuelni takmičarski kalendar donosi jedan spust i jedan superveleslalom.

Podsjetimo, Muzaferija je u drugom dijelu sezone ušla u sjajnu formu i prikupila ukupno 102 boda u Svjetskom kupu. U disciplini superveleslalom osvojila je 33 i 69 bodova u spustu.

ČITAJTE I OVO: Edin Džeko bez dlake na jeziku o problemima u fudbalskoj reprezentaciji BiH: “Smatram da je najveći taj što…”

U ukupnom poretku disciplina trenutno zauzima 29. i 23. mjesto i ima izgledne šanse za konačni plasman u najboljih 25 u obje discipline.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.