Elvedina Muzaferija ostvarila još jedan sjajan rezultat za Bosnu i Hercegovinu!

Naša najbolja skijašica Elvedina Muzaferija danas je nastupila na još jednoj utrci superveleslaloma u norveškom Kvitfjellu. Utrka je prekidana više puta zbog ogromnih problema sa vidljivosti uzrokovanih maglom koja se spustila na stazu pa se tako u prvih sat spustilo svega 11 skijašica.

Elvedina je startala sa rednim brojem 23, što je najbolji startni broj u njenoj karijeri te je na kraju osvojila 13. poziciju.

Muzaferija je na kraju imala vrijeme 1:39.09 te zauzela 13. mjesto, a za prvoplasiranom Federicom Brignone je zaostala 1.39.

Prije ulaska u posljednji sektor imala je 0.37 zaostatka za prvoplasiranom što joj je bilo dovoljno za drugo mjesto, ali je u finišu, očigledno, napravila grešku i završila na 13. mjestu.

Utrka je počela u 11 sati, ali je nekolik puta prekidana zbog velike magle i zaista je i Elvedina dugo čekala kako bi došla na red da skija.

Još uvijek nije poznato hoće li se naša skijašica plasirati među 25 najboljih skijašica koje će učestvovati na završnici Svjetskog kupa u Saalbachu, a to će biti poznato nakon nastupa svih skijašica u Kvitfjellu.

Podsjetimo, Elvedina je ranije osigurala završnicu u spustu gdje u Sallbach ide kao 23. skijašica u poretku te discipline.

Ako zadrži ovakvu formu, nema dileme da će već u narednoj sezoni ciljevi biti i osvajanje prvih podijuma, što bi bio historijski rezultat za skijanje u Bosni i Hercegovini.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.