in ,

Genijalni Nedim Sladić novom prognozom vremena nasmijao mnoge: “Jako čudno… Ništa! Od danas gledam vremensku prognozu za Australiju. Naša me deprimira!”

Nedim Sladić je duhovitim komentarom nasmijao mnoge…

Nedim Sladiće je duhovitim komentarom nasmijao mnoge…

U Bosni se očekuje pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. I tako glasi vremenska prognoza danima, a bit će još neko vrijeme.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20°C, na jugu zemlje od 20 do 24°C.

Iako nastupa ljeto, osjećaj je i dalje kao da smo u novembru.

Tako se očito osjeća i meteorolog Nedim Sladić.

– Zvanično završava klimatološko proljeće. Finalne ocjene sačekajmo od Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine i Republičkog hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske. Generalno, mnogi će ga subjektivno ocijeniti sa hladno, kišno, neki čak otići korak dalje – teško, naporno, mučno. Od 01.06. ulazimo u klimatološko ljeto za koje mnogi se nadaju da će donijeti neke ljepše i toplije, a podrazumijeva se samim tim i sunčanije dane. Stvarnost pokazuje da je i temperaturno i padavinski ovo proljeće prilično šareno od područja do područja – sjever vlažniji i hladniji, jug topliji, čak negdje i sušniji. I da, bilo je ovo jedno čudno proljeće. Neka nam ljeto za promjenu bude ipak malo manje čudno – kaže Sladić i poručuje:

– Od danas gledam vremensku prognozu za Australiju. Naša me deprimira!

Radovi u punom jeku, gradi se punom parom: Novom cestom građani BiH brže i lakše do mora

Ko je novi gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević? Pročitajte biografiju…