Meteorolozi najavljuju ljetne temperature zraka: Stiže nam osjetno zatopljenje

Još nekoliko dana hladnijeg vremena, od vikenda nam stiže osjetno zatopljenje i lokalno ljetne temperature zraka. Narednih nekoliko dana stanovnici Bosne i Hercegovine će nastaviti osjećati uticaj hladnijeg vremena, dok se s vikendom očekuje značajno poboljšanje vremenskih prilika, praćeno lokalnim ljetnim temperaturama vazduha, navode iz BHMeteo.ba.

“Pred nama je period promjenljive oblačnosti, uz česte periode kiše i lokalnih pljuskova praćenih grmljavinom. Međutim, važno je napomenuti da će padavine biti neravnomjerno raspoređene i periodične”, dodaju iz BHMeteo.ba.

S druge strane, od vikenda se prognozira veći broj sunčanih sati, što će doprinijeti osjećaju toplote, ali neće doći do značajnije i dugotrajne stabilizacije vremena.

Ova promjena donosi olakšanje nakon hladnijeg perioda, ali ipak treba očekivati promjenjive vremenske uslove u narednom periodu.

IZGLEDI VREMENA ZA PERIOD 22.04.2024. – 07.05.2024.. Pročitajte podatke Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Do 26. aprila, vremenske prilike u Bosni i Hercegovini, usloviće hladna zračna masa koja obiluje vlagom, a koja se spustila sa sjevera Evrope.

U takvim okolnostima u našoj zemlji se očekuje promjenljivo vrijeme uz česte padavine, povremeno pojačan vjetar i temperature zraka niže od prosječnih za ovo doba godine.

Stabilnije vrijeme uz uobičajene temperature očekuje se od 27. aprila, uz malu vjerovatnoću za povremene i kratkotrajne lokalne pljuskove u periodu od 03. maja, pa do kraja prognoznog perioda.

Do 27. aprila, u Bosni minimalne jutarnje temperature kretaće se od 0 do 5, u Hercegovini od 4 do 9 °C, danju u Bosni i Hercegovini od 12 do 18 °C, lokalno na jugu i do 20 °C.

Od 28. aprila do kraja prognoznog perioda, očekuje se porast vrijednosti temperatura zraka, u Bosni tokom jutra od 4 do 9, u Hercegovini od 6 do 11, a u najtoplijem dijelu dana u Bosni do 26 u Hercegovini do 29 °C.

ČITAJTE I OVO:

Ko je žena koja je udarila šakom o sto i “ućutkala” Vučića u Vijeću sigurnosti UN? (VIDEO)

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.