Velika prognoza Accuweathera za ljeto za Crnu Goru, Hrvatsku i Tursku – mnogi će biti razočarani

Stručni tim prognostičara platforme AccuWeather objavio je detalje o tome kakvo nas čeka vreme ovog ljeta, koje počinje u srijedu, 21. juna, oko tri sedmice nakon početka meteorološkog ljeta 1. juna. Meteorolozi objašnjavaju da će letnje vreme ubrzo početi u srednjoj i sjevernoj Evropi, dok bi u jugoistočnim područjima mogao biti sporiji prelaz na letnju sezonu.

Iako ljeto pred nama možda neće biti tako sparno kao ona ranija, stručnjaci kažu da bi se moglo pokazati jednako opasnim zbog šumskih požara, velike suše i lošeg vremena.

U svemu tome postavlja se veliko pitanje – kakvo će vrijeme biti tokom ljetnjih meseci u omiljenim destinacijama balkanskih turista.

Crna Gora

Što se Crne Gore tiče, kako pokazuje Accuweather mesečna prognoza, juni neće biti naročito vreo – maksimalne dnevne temperature u Herceg Novom, Budvi i Ulcinju biće uglavnom oko 26, 27 stepeni. Kiše će biti sredinom mjeseca, i to nekoliko dana vezano.

Juli donosi nešto topliji vazduh, ali ne i žegu na kakvu smo navikli. Maksimalne temperature će biti oko 30 stepeni, a u drugoj polovini mjeseca su moguće česte padavine sa grmljavinom.

U augustu u Crnoj Gori se očekuje slično vrijeme kao u julu – dnevni maksimumi oko 30 stepeni, s nekoliko dana u toku mjeseca kad je moguća grmljavina.

Hrvatska

U Hrvatskoj početak ovog ljeta takođe ne djeluje privlačno – često je moguća kiša, temeprature tek oko 24 stepena…

Juli i august će u popularnim letovalištima Puli, Makarskoj, Hvaru biti nešto topliji, sa manje padavina i temperaturama oko 27 stepeni.

Ipak, to nisu ona ljeta na kakva smo navikli u špici sezone.

Turska

Kako se da vidjeti, u Turskoj se ovog ljeta i može očekivati toplije vrijeme.

Već u junu će u mjestima poput Sidea, Antalije, Bodruma bit će oko 28 stepeni, dok će juli i august donijeti pravo ljeto sa temperaturama oko 35 stepeni.

Sve u svemu, prognoza za ljeto pred nama djeluje prilično deprimirajuće jer se čini da, kada prođe ovaj kišni talas koji nas je sve umrtvio, dolazi ljepše vreme, ali ne pravo ljetnje kakvom se svi nadamo – pa ni na moru – javlja Nova.rs.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.