in ,

Husein ef. Kavazović razgovarao sa Murizom Memićem: “Na zulumu i neredu, nijedna država nije opstala”

Ovim povodom reisu-l-ulema Kavazović je istakao kako kao otac, musliman i čovjek suosjeća s porodicom Memić i kako dijeli njihovu tugu.

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović razgovarao je sa  Murizom Memićem, ocem rahmetli Dženana Memića.

Ovim povodom reisu-l-ulema Kavazović je istakao kako kao otac, musliman i čovjek suosjeća s porodicom Memić i kako dijeli njihovu tugu.

Kazao je kako podržava njihovo nastojanje da se otkrije potpuna istina o svim okolnostima koje su dovele do smrti njihovog mladog sina.

“Državne institucije, naročito one sigurnosne i pravosudne, ne smiju ostavljati prostor za sumnju u svoj rad. Nepovjerenje u institucije države unosi nemir u sve nas i otvara prostor bezakonju. Nikada i nigdje nije uspostavljena funkcionalna država blagostanja na nepravdi i anarhiji.

Na zulumu i neredu, fesadu nijedna država nije opstala. Povratak povjerenja u institucije države i borba protiv korupcije moraju biti prioriteti svih u našoj državi i društvu“, kazao je reisu-l-ulema Kavazović.

Izrazio je nadu da će transparentan i profesionalan sudski postupak u ovom predmetu u što skorije vrijeme otkriti potpunu istinu o smrti rahmetli Dženana i donijeti smiraj, kako porodici Memić, ocu Murizu, tako i čitavom bh. društvu, javlja Muslimanska informativna novinska agencija – MINA.

Dženan Memić je u noći 8. februara 2016. godine u Velikoj aleji na Ilidži zadobio povrede opasne po život. Preminuo je 15. februara na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

Ljubi i Bekriji Seferoviću, optuženima za izazivanje saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo Memić, u Kantonalnom sudu u Sarajevu 13. januara 2020. godine izrečena je oslobađajuća presuda. Seferovići su i prvostepenom presudom bili oslobođeni. No, Vrhovni sud Federacije BiH je ukinuo presudu i vratio je na ponovno suđenje.

Odbornica iz Srebrenice pisala Christianu Schmidtu: Bošnjaci u RS-u nemaju pravo birati člana Predsjedništva BiH iz reda svoga naroda

Mirko Šarović iznio ozbiljne tvrdnje: Vlasti u RS-u odgovara što više tenzija, ovo im je 11 prevara