Masovni protesti, stigao i Muriz Memić: “Svi smo mi Enisa Klepo!”

Brojni građani okupili su se u srijedu u Ulici Doljanka u Jablanici te započeli protestnu šetnju podrške Enisi Klepo, žrtvi premlaćivanja direktora hotela u kojem je radila, a od kojeg je tražila zarađenu plaću.

Građani su pristigli iz svih krajeva Bosne i Hercegovine, a iz Mostara je bio organiziran i besplatan prijevoz autobusima.

Okupljenima se, kako javlja Bljesak.info, pridružio i Muriz Memić što je izazvalo podršku i aplauz.

Svi zajedno prošetat će Ulicom Komuna Vejle, Zlatnih ljiljana, Nikole Bojanovića i Ulicom Omladinsko šetalište.

Protest je organiziralo Udruženje žena Nere u saradnji s Udruženjem žena Most Jablanica, Udruženjem Dignitet Mostar, Udruženjem Inicijativa građanki i građana Mostar, Udruženjem žena Univerzum Mostar i Udruženjem “Ja bih u EU” iz Sarajeva.

Podsjetimo, 2. augusta policiji u Jablanici je prijavljen slučaj premlaćivanja djevojke K.E. (1995.). Slučaj je prijavila majka pretučene djevojke, a za napad je osumnjičen vlasnik hotela “Jablanica” A.Dž. koji je ujedno i poslodavac pretučene djevojke.

Zbog trauma koje je preživjela, Enisa Klepo se neće danas pojaviti na protestima, ali se zahvalila svima na podršći.

Ranije je Enisu posjetila gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić koja joj je pružila podršku, a današnjim protestima se pridružio i federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić.

-Želim da se zahvalim svima koji će se odazvati protestima u moje i u ime moje porodice, svim gradovima BiH. Prije svega, želim da se zahvalim svojoj Jablanici, Konjicu, Mostaru, Sarajevu, BiH i svim portalima koji su to ispratili.

Mogu da kažem hvala, a kako vrijeme bude prolazilo, trudit ću se da uključenjem u razna udruženja, prije svega, pomognem osobama i ženama koje su prošle isto kao i ja – rekla je Klepo uoči protesta.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.