in ,

Inspektor FUP-a Nermin Šehović o nestanku snimaka iz slučaja “Dženan Memić”

On je kazao da bi volio da radi ovu istragu ubistva

Gost emisije također je bio i Nermin Šehović, predsjedavajući Ad hoc tijela formiranog u junu 2016. godine vezano za slučaj Dženan Memić i dugogodišnji uposlenik FUP-a sa iskustvom od 15 godina šefa Odsjeka za ubistva. U izvještaju koji je urađen utvrđen je niz propusta policijskih službenika u postupanju u slučaju Memić. On je kazao da bi volio da radi ovu istragu ubistva.

“Istraga već postoji i zamolio bih i apelovao na sve policijske agencije da tužiocu daju podršku i da mu pomognu. Meni je savjest čista kada je u pitanju taj izvještaj”, kazao je Šehović.

Objašnjavajući izuzimanje snimaka s videonadzora, na pitanje voditelja Senada Hadžifejzovića, kako je moguće da su svi snimci nestali, kazao sljedeće:

“Dođe jedna ekipa i pregleda snimke. Oni naprave zapis, zabilješku šta se vidi na tim snimcima. Onda nakon nekog vremena dođe druga ekipa, policijska. I vide da ima nešto bitno na tim snimcima. Nakon toga, ne izuzmu snimke kako treba. I onda vrijeme učini svoje i na tim snimcima odjednom nema to što je bitno”, rekao je Šehović.

Kompletno gostovanje Šehovića i Ferageta na Face TV-u pogledajte u priloženom videu:

Vezani članci: Feraget: Bilo je više prisutnih lica, a jedan je ubio Dženana! Zaštićeni svjedok zna ko je ubica!

Vojin Mijatović nakon “ispadanja iz igre” Irme Baralije: Čudna jada od Mostara grada…svi se nešto čude, ibrete, svi nešto iznenađeni!

Šta Njemačka želi s novom inicijativom u BiH?