Čovjek koji je izabran od strane gledatelja za ‘CD ličnost godine’ kod Dragičevića: “Ovdje, u trenerci – na strani istine!”

Brojnim građanima koji su svojom posjetom podržali borbu Davora Dragičevića za istinu o ubistvu njegovog sina Davida, danas se priključio i policijski profesionalac Nermin Šehović.

On je posjetio Davorov šator ispred Tužilaštva BiH i razgovarao sa ocem koji se odlučio na ovaj očajnički korak.

– Ovdje sam kao građanin, u trenerci, da kažem na kojoj sam strani, jer ovo je vrijeme kad se svi trebamo upitati na kojoj smo strani. Na strani istine ili laži, pravde ili nepravde. Radim to kao čovjek, roditelj, kao građanin koji je uvijek bio, a i ostaće na strani istine – kazao je Šehović za portal „Avaza“.

Davor koji broji dane

Prvih dvadeset dana tokom kojih Davor Dragičević boravi i spava u Sarajevu u malom šatoru na travnjaku ispred zgrade Tužilaštva i Suda BiH stao je i dan u kom je tačno godina od kako je Tužilaštvo BiH preuzelo istragu o smrti njegovog sina i – ništa!

– Nema više pravde! Ovo je peta godina od kako je moj sin ubijen i ovo sada prelazi u nepravdu jer David trune u zemlji, u Austriji, a ja sam ovdje.

I nema više pravde jer je previše vremena prošlo, a nepravda previše boli, nepravde prema meni i prema svima nama, pa i prema Davidovom cuki, koji dođe do vrata i grebe, nepravda prema Ifetu Feragetu koji godinama radi na ovom predmetu i sebi na glavu je stavio metu radeći s nama…

Samo se još nadam da će svi koji su učestvovati u ovom svirepom zločinu biti osuđeni na adekvatne zatvorske kazne.

To bi za mene bila kakva-takva pravda da mogu još jednom otići na grob svog sina da mu kažem da sam ispunio obećanje, da ne bude ljut na mene.

Znam ja da on nije ljut na mene, ali ako ne uradim ništa – ima pravo da bude jer on zna ko sam ja i on bi mnogo više uradio za mene – pričao je tada sa suzama u očima Davor Dragičević.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.