Nastao je potpuni preokret u slučaju Dragan Lukač protiv Davida Dragičevića, oglasila se sutkinja

Dragan Lukač, Darko Ćulum, Darko Ilić i njihovi punomoćnici nisu se pojavili na ročištu po tužbi za klevetu koju su podnijeli protiv Davora Dragičevića, što se, kako je rečeno u Sudu, tumači kao odustajanje od tužbe i odštetnog zahtjeva.

Bivši visoki funkcioneri Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske Dragan Lukač, Darko Ilić i Darko Ćulum danas su se kao stranke u postupku trebali pojaviti na ročištu koje se vodi na banjalučkom Osnovnom sudu po tužbi koju su podnijeli protiv oca Davida Dragičevića.

U zajedničkoj tužbi koju su podnijeli 2018. godine, od Davora Dragičevića, po osnovu nadoknade zbog klevete, tražili su ukupan iznos od 24.000 konvertibilnih maraka – svaki po 8.000 KM.

Oni su Dragičevića tužili zbog govora koje je on u nekoliko navrata držao na Trgu Krajine u Banjaluci, gdje su održavani skupovi “Pravde za Davida” pod njegovim vođstvom, u kojima ih je, navodi se u tužbi, prozvao da su “saučesnici u ubistvu njegovog sina”.

Sutkinja Stela Kovačević rekla je da nepojavljivanje tužioca i njihovog punomoćnika po zakonu znači da su odustali od tužbe.

“Nisu pristupili uredno obaviješteni tužioci koji su obaviješteni putem punomoćnika koji je prisustvovao posljednjoj raspravi kada je propisno upozoren na posljedice izostanka sa ročišta“, rekla je sutkinja Kovačević.

Advokat Dragičevića, Dragan Tolimir, nije insistirao na održavanju ročišta. Sud je donio rješenje o povlačenju tužbe.

U dosadašnjem toku postupka saslušano je nekoliko svjedoka, među kojima inspektor MUP-a RS-a Bojan Karanović, vlasnik kuće za koju je policija tvrdila da je opljačkana od strane Davida Dragičevića, Đorđe Rađen, ali i nekadašnji glavni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka, Želimir Lepir.

Dragičević je nakon ročišta kazao da očekuje da i “ovaj slučaj bude smjernica u krivičnom postupku koji se vodi pred Državnim tužilaštvom“.

Istragu o ubistvu Davida Dragičevića je od banjalučkog Okružnog tužilaštva u aprilu 2021. godine preuzelo Tužilaštvo Bosne i Hercegovine.

Tijelo Dragičevića pronađeno je 24. marta 2018. godine na ušću rijeke Crkvene u Vrbas u Banjaluci – prenosi BIRN.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.