Policijski inspektor Nermin Šehović se očitovao u “slučaju Memić”: Slobodno objavite cijeli snimak mog svjedočenja

Nermin Šehović, policajac Federalne uprave policije, a koji je bio i član Ad-hoc komisije Skupštine KS koja je istraživala slučaj stradanja Dženana Memića, svjedočio je danas, po drugi put, u Sudu Bosne i Hercegovine u predmetu “Zijad Mutap i drugi”.

Nakon svjedočenja Nermin Šehović nije želio davati izjave za medije, ali je na brojna upućena pitanja neformalno dao komentar.

“I danas, a i bilo kada, stojim iza svake riječi iznesene u sudnici. Svjedočio sam istinu građanima pred sudom i na toj sam strani oduvijek i zauvijek. Slobodno objavite cijeli snimak mog svjedočenja, ja se ne bojim i neću nikakvu zaštitu”, naveo je Šehović.

Šehović je komentarisao i raniji prigovor advokata.

“Neka prigovaraju, za to su plaćeni od optuženih. Koji prigovori? Kada oni (advokati) prigovaraju i na pitanja svjedoku koje mu upute članovi Sudskog vijeća? Ovo nema nigdje u svijetu, niti sam čuo da se desilo, niti će se desiti, elementarno nepoznavanje procesa i nepoštivanje suda”, rekao je Šehović.

Podsjećamo, advokat Gaćanovic se burno protivio i prigovarao članici Sudskog vijeća sudinici Begović da ista postavi pitanja svjedoku Šehoviću, u vezi čega je sudinica Begović tražila procesnu zaštitu od sudije Perića, predsjednika vijeća ili u protivnom neće aktivno učestvovati u postupku i postavljati pitanja.

Na prethodnom ročištu Šehović je iznio jezive detalje o dešavanjima na dan stradanja Dženana Memića, odnosno detalje do kojih je došao tokom istrage u okviru Ad hoc komisije koju je formirala Skupština KS.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.