Ovo je kandidat Stranke za BiH za člana Predsjedništva, Semir Efendić i zvanično potvrdio da se radi o Nerminu Šehoviću

Nermin Šehović, kandidat je Stranke za Bosnu i Hercegovinu za člana Predsjedništva BiH. Šehović je federalni policijski inspektor koji je javnosti poznat zbog slučaja Dženan Memić.

Predsjednik Stranke za BiH Semir Efendić za N1 je kratko rekao da je njegova kandidatura podnesena.

Šehović je trenutno šef detašmana Federalne uprave policije i ranije se prijavio na konkurs Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine za poziciju čelnika Tužilaštva Bosne i Hercegovine jer je on doktor pravnih nauka.

Šehović je doktor pravnih nauka i ekspert u oblasti krivičnog prava, federalni inspektor i šef detasmana Zenica, koji je tokom svoje karijere završio više domaćih i međunarodnih obuka visokog nivoa, među kojima je i FBI obuka.

Podsjećamo, Šehović se ranije prijavio na konkurs Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine koje je 4. maja ove godine raspisalo konkurs za 19 rukovodećih pravosudnih pozicija, među kojima je i pozicija glavnog tužioca Državnog tužilaštva.

Trenutno obavlja poziciju šefa detašmana Federalne uprave policije.

Važno je napomenuti da je ovo četvrti kandidat za člana Predsjedništva iz reda Bošnjaka uz Bakira Izetbegovića, Denisa Bećirovića i Mirsada Hadžikadića.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.