Elza Gaković napustila Stranku za BiH, Semir Efendić oštro reagovao: “Hrani sirotu na svoju sramotu”

Stranka za BiH ostala je bez zastupnice u Skupštini Kantona Sarajevo nakon što je Elza Gaković odlučila vratiti člansku kartu. To je potvrdio predsjednik stranke Semir Efendić, ali i objasnio šta se krije iza svega. “Hrani sirotu na svoju sramotu”, kaže narodna poslovica – napisao je Efendić.

“Munir Gaković, muž kantonalne zastupnice SBiH, Elze Gaković, tražio je od mene prvo da radi u općini u odsijeku za javne nabavke jer je išao na neke kurseve o javnim nabavkama iako je završio fakultet za sport,.

Nakon toga je tražio i da bude direktor/upravnik bazena Dobrinja.

Dotični je inače zaposlenik JP Olimpijski bazen Otoka.

Kada to što je tražio nije dobio, Elza Gaković napušta klub SBiH u Skupštini KS, jer je to isto ili nešto slično očito obećao neko drugi”, napisao je Efendić.

Ističe kako lično osjeća potrebu da se izvini građanima Kantona Sarajevo i članstvu Stranke za Bosnu i Hercegovinu što se takva osoba uopšte našla na listi i na poziciji koja je omogućila prolazak u Skupštinu KS.

“Kako ona, tako i Admela Hodžić koja je istupila prije dva mjeseca.

Za njih je i broj od 2 hiljade ličnih glasova nedostižan i misaona imenica, a izborni prag za Skupštinu KS bio je oko 7 hiljada.

Dakle odnijele su mandate koji nisu njihovi i s njima dalje trguju, na svoju sramotu.

Matematički to predstavlja neki gubitak, ali politički i ljudski ne znači ništa i bez njih ćemo sigurno biti jači i bolji.

Uvjeren sam da je bolje što takve osobe više nisu s nama, jer s njima nema napretka nikome, ni stranci, ni narodu, ni državi”, zaključio je Efendić.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.