in ,

Jadranka Kosor emotivno reagovala nakon doživotne kazne za Ratka Mladića: “Ni za historiju nije dovoljno. Ni za istinu. Ali ipak. Quo vadis, Aida?”

Nakon presude Ratku Mladiću, oglasila se i nekadašnja premijerka Hrvatske Jadranka Kosor.

Neprestano pristižu reakcije nakon presude Ratku Mladiću koji je osuđen na doživotnu kaznu zatvora.

Oglasila se i nekadašnja premijerka Hrvatske Jadranka Kosor.

“Nijedna mu kazna nije dovoljna. Ni za pravdu nije dovoljno. Ni za historiju nije dovoljno. Ni za istinu. Ali ipak. Quo vadis, Aida?”, napisala je na Twitteru Kosor.

Podsjećamo, Haški tribunal je danas potvrdio prvostepenu presudu Mladiću prema kojoj je on osuđen na doživotnu kaznu zatvora.

Kosor je i dan ranije navela kako iščekuje konačnu presudu Mladiću te navela kako je porazno što on tu presudu čeka živ, dok su sve njegove žrtve davno pobijene, masakrirane, neoplakane, a mnoge od njih nepronađene.
“Svaka kazna nedovoljna”, poručila je i tada Kosor.

Mladić je u današnjoj potvrđenoj presudi optužen po 10 od 11 tačaka optužnice. Oslobođen je samo po tački 1, kao i u prvostepenoj presudi, koja se odnosi na optužnicu za genocid u Prijedoru, Sanskom Mostu, Kotor Varoši, Ključu, Vlasenici i Foči.

Zločinac Ratko Mladić ima 78 godina, a u narednim mjesecima bit će poznato u kojem zatvoru će provesti ostatak života, a do tada će ostati u pritvorskoj jedinici u Hagu.

Denis Zvizdić

Denis Zvizdić: “Presuda Mladiću je historijska! Kriv je za genocid, on je jedan od najvećih zločinaca 20. stoljeća”

Branislav Borenović se bahati nakon presude Ratku Mladiću: “Nama iz rata kao ponos ostaje RS”