in , , ,

Komisija za evropske integracije i evropska pitanja zasjedala u Tešnju: “Kakva je mogućnost Parlamenta BiH da svojim djelovanjem olakša aktivnost ekonomskog razvoja?”

Ozbiljne najave. Komisija za evropske integracije i evropska pitanja Parlamenta BiH zasjedala je danas u Tešnju na inicijativu parlamentarnog zastupnika Šemsudina Mehmedovića, a dočekao ih je Suad Huskić, općinski načelnik

Klub zastupnika za evropske integracije i sigurnost, kojeg podržava Američki međunarodni institut (International Republic Institute) zasjedao je danas u Tešnju, na inicijativu parlamentarnog zastupnika Šemsudina Mehmedovića, a dočekao ih je Suad Huskić, općinski načelnik.

Organizovan je radni sastanak, a i posjete renomiranoj bh. firmi AS Grupaciji iz Jelaha, ali i kompaniji Mann Hummel.

Prisutnima se obratio i Izudin Ahmetlić, vlasnik Hifa Oila.

Skup je podržao američki međunarodni institut IRI (Intrenational Republic Institute).

Tema sastanka je bila borba protiv Covida i refleksija na privredu.

U prvom dijelu zastupnicima je iskustva lokalne zajednice prenio načelnik općine Tešanj Suad Huskić, koji je govorio o mjerama lokalne zajednice u borbi protiv ove opake bolesti, te posljedicama po razvoj lokalne zajednice.

O borbi privrede za svako radno mjesto i poziciju na tržištu iskustva je prenio Izudin Ahmetlić, vlasnik kompanije HIFA Oil, ali razvoju općine Tešanj kao primjeru dobre prakse.

Domaćin skupa bio je Šemsudin Mehmedović koji je sa kolegama zastupnicima podijelio iskustva u razvoju političkog ambijenta za uspjeh privrede, ali i institucionalnih kapaciteta koji mogu pratiti takav razvojni trend.

Bila je to prilika da se govori o mogućnostima Parlamenta BiH da svojim djelovanjem olakša aktivnost ekonomskog razvoja, ali i spuštanju političkih tenzija i relaksirasacije života građana uopšte.

Nakon radnog dijela sastanka posjetili su firmu Mann Hummel, gdje su se upoznali sa izazovima koji su bili pred stranim investitorom u procesu akvizicije ove firme.

Posjetili su i AS holding, gdje su na konkretnim primjerima upoznati o podizanju posrnulih firmi koje su danas u sastavu ove grupacije.

Skupu su prisustvovali i Jasmin Emrić, Mirjana Marinković, Aida Baručija, Sulejman Hrvić, Lazar Prodanović, Branislav Borenović, Šemsudin Mehmedović, Saša Magazinović i Almedina Karić iz IRI.

Poznati sarajevski ugostitelj Sejo Brajlović iznenadio sve: “Na računu je 100.000 KM za vakcine, ali niko ih ne smije preuzeti”

Foto, Ilustracija

Meteorolozi najavili veliku promjenu vremena u narednim danima u BiH, za vikend najavljen i snijeg