in ,

Mirko Šarović ima poruku za Valentina Inzka: “Sada može mirno, komotno ići u penziju”

Mirko Šarović poslao poruku Valentinu Inzku.

Mirko Šarović poslao poruku Valentinu Inzku.

Mirko Šarović, predsjednik SDS izjavio je u Banja Luci na obilježavanju stranačke slave Petrovdana, da je ta stranka preteča RS, utemeljitelj ideje o njenom nastanku, ujedinitelj srpskog naroda zapadno od Drine i idejni tvorac političkog organizovanja Srba u najtežim trenucima za srpski narod.

Šarović je naveo da je ova stranka svih prethodnih godina ostala i srpska i demokratska. Dodao je da računa da će 2022. godine biti pobjednici sa više od 100.000 glasova.

“Milanović može imati spisak želja”

Na pitanje da prokomentariše izjavu predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića koji boravi u radnoj, a ne zvaničnoj posjeti BiH, a koje kako je rekao, neće biti dok se ne riješe neka pitanja, poput slučaja Komšić i legitimnog predstavljanja Hrvata.

“To je njegovo pravo, da može da kaže šta god hoće, da će doći sutra ili da će mu posjeta biti nezvanična u narednih 10 godina. To je pitanje FBiH, neka se oni dogovore kako hoće. Izbor člana Predsjedništva koji dolazi iz RS, implementacija Sejdić-Finci. Mi smo rekli izaberite ga u Parlamentu FBiH ili državnom, mi ćemo to podržati. Ne smeta nam princip asimetrije, imamo je već ovdje, mi direktno biramo predsjednika RS, oni predsjednika FBiH u Parlamentu FBiH. Milanović šta god želi, ili kako god da nazove svoju posjetu, on na to ne može utjecati, on se ne pita oko toga, a spisak želja može imati koliko god želi”, kazao je Šarović.

“Inzko je završio svoju misiju”

Šarović je odgovarajući na pitanja o ponovnim inicijativama za donošenje zakona o zabrani negiranja genocida, rekao da je neprihvatljivo da u ovoj zemlji zakone nameće Visoki predstavnik, a ta era je u BiH, smatra Šarović završena.

“Inzko je završio svoju misiju u BiH, bio je dovoljno 10, 11, 12 godina, može mirno, komotno ići u penziju”, poručio je Šarović – prenio je N1.

Bosanac se nakon dugogodišnjeg rada u Njemačkoj vratio u Srebrenicu: Poručio da nema nigdje ljepše, bolan!

Admir Mulaosmanović otvoreno o posjeti Zorana Milanovića: “Hrvati nisu dijaspora u BiH”