in ,

Mirko Šarović “lupio šakom od stol”: “Nije pitanje trebaju li da idu, nego kako i kada!”

Lider SDS-a Mirko Šarović

Lider SDS-a Mirko Šarović govorio je za N1 u Danu uživo, gdje je komentarisao politička dešavanja i govorio o potencijalnim planovima za budućnost.

“Malo je onih koji mogu da kažu da je bila dobra godina, kako zbog pandemije pa i zbog ekonomije koja se urušava. Govorim za cijelu BiH, a RS prednjači u tome. Bruto domaći proizvod je lošiji to će pokazati sve statistike, privrednike niko ne pita kako im je”, kazao je.

“Dobar program je preduslov za dolazak na vlast, zbog toga smo mi ovih dana izbacili osnove našeg ekonomskog programa. Taj program je priprema detalja našeg rada”, dodaje.

Ime Petra Đokića kao novog premijera RS?

“Mnoga imena se spominju, moramo razgovarati da li nam je u interesu da vlast rušimo sada ili kada bude odgovaralo”.

Jedno od pitanja bilo je i ko bi mogao prvi da “leti” s obzirom da su najavljene promjene u strankama.

“Polako sada već tragaju za izdajnicima u vlastitim redovima, što govori o tome da imaju unutrašnjih problema s tim da može biti loše ako “odstrijele” nekog i u javnosti to prikažu da su te “loše” izbacili i da mogu u punom kapacitetu da upravljaju resursima. To je loše. Mislim da onaj ko bi prvi mogao da “leti” je premijer. To bi mogao da bude epilog, ali to je samo moje razmišljanje”.

Preletači?

“Svi gledaju kada brod tone, razmišljaju gdje će. Oni koji su jednom preletili, šta njima znači da to urade opet. Nekada su važniji neki ciljevi”, kazao je Šarović o eventualnim novim “preletačima” na političkoj sceni.

“Svi bi priželjkivali da vidimo leđa ovakvoj vlasti i na entitetskom i državnom nivou, ali moramo vidjeti s kim i šta da ponudimo građanima. Moramo ponuditi ozbiljne ljude s ozbiljnim programima”-

Kada je riječ o aferi “Ikona”, istakao je sljedeće:

“Mislim da je došlo do značajne kompromitacije SNSD-a i lidera te stranke. Ovo je jedan od najvećih gafova viđen; date jednom od lidera svijeta ikonu koja… Ničijoj bolesti se nikada ne radujem, ali ta posjeta koja je loše isplanirana je dodatno poljuljalo pozicije i stranke i lidera”.

“Nije pitanje da li trebaju da idu, nego kako i kada zbog određenih prepreka. Vjerujem da će Savjet ministara da padne samo ne mogu da kažem kada”, dodaje on.

Ovo je žena Alena Islamovića, zaveo ju je dok je bila maloljetna, zaljubili su se na prvi pogled!

Kristijan Golubović zgrozio sve: “Kenanu preminuo otac, šta mene briga za to?”