in ,

Mirko Šarović poručuje: “BiH treba prioritetno slijediti korake Srbije u vojnim integracijama”

Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mirko Šarović smatra da BiH iz historijskih, ali i drugih razloga treba ostati vojno neutralna i prioritetno slijediti korake Republike Srbije

Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mirko Šarović smatra da BiH iz historijskih, ali i drugih razloga treba ostati vojno neutralna i prioritetno slijediti korake Republike Srbije u vojnim integracijama.

Kako je rekao, za razliku od Milorada Dodika i njegove stranke, koji BiH, a time i Republiku Srpsku uvode u NATO krupnim korakom, krijući to od javnosti, SDS o tome ima jasan stav.

“Кoliko znamo, upravo oni iz SNSD-a su u savezu i koaliciji sa SDA, a nije SDS i koliko znam, dobro sarađuju punih 15 godina i s njima su nedavno uveli BiH u NATO. S istim tim partnerima dijele funkcije na državnom nivou i dijele vlast u Srebrenici. Mi iz SDS-a trenutno nemamo sporazum s bilo kojom strankom iz FBiH, ni iz vlasti ni iz opozicije” kazao je, između ostalog, Šarović.

Podsjećamo, jučer je završena vojna vježba Oružanih snaga BiH i Vojske SAD-a koja je održana na Manjači u RS-u. Iako je Dodik govorio da se radi o “online simulaciji”, situacija na terenu pokazala je suprotno.

Održavanje ove vježbe izazvalo je oštru reakciju opozicije u manjem bh. entitetu, s obzirom na stavove o NATO-u koji dolaze iz RS-a.

crna-hronika.info

Teška saobraćajna nesreća na magistralnom put M-17: “Smrskan automobil, jedna osoba smrtno stradala”

Šefik Džaferović i Željko Komšić putuju u Crnu Goru, pogledajte šta će sve raditi, planirane brojne aktivnosti…