in , ,

MUP ZDK: Teška krađa u prostorijama džamije koja je u izgradnji

Izvještaj MUP-a ZDK

Na području Zeničko – dobojskog Kantona javni red i mir je narušen u dva slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Zenica

U toku noći 18/19.01.2021. godine, u ulici Patrioske lige, u Nemili, od strane nepoznatog lica izvršena je teška krađa u prostorije džamije, koja je u izgradnji, kojom prilikom je otuđeno 50 metara električnog kabla. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Maglaj

Dana 19.01.2021. godine, u 01,10 sati, u ulici Sulejmana Omerovića Cara, od strane lica M.T., rođenog 1991. godine, državljanin Tunisa, izvršen je pokušaj teške krađe u prodajni objekat „Mercator”. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

Tešanj

U toku noći 18/19.01.2021. godine, u mijestu Lepenica, od strane nepozantog lica izvršena je teška krađa u vikend kuću vlasništvo lica H.H., rođenog 1990. godine, iz Tešnja. Tom prilikom, kako je prijavljeno, otuđena je jedna električna grijalica i radijator. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

Žepče

U toku noći 18/19.01.2021. godine, u naseljenom mjestu Ljeskovica, od strane nepoznatog lica izvršena je krađa sekundarnih sirovina iz kruga firme “BM OTPAD” d.o.o. Žepče. Od strane istražitelja Policijske stanice Žepče su poduzete mjere i radnje na rasvjetljavanju izvršenog krivičnog djela.

Čudo od žene, prva u historiji: Ko je zapravo Kamala Harris nova potpredsjednica SAD

Lijepa vijest za sve radnike u Sloveniji!