in , ,

Muriz Memić: Vodit će se posebna istraga kako je Dženan umro na KCUS-u

Zamolio je građane da je potpišu u što većem broju koju će predati VSTV-u

Otac ubijenog mladića Dženana Memića u  video obraćanju najavio je onlinu peticiju za smjenu članova Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV).

Zamolio je građane da je potpišu u što većem broju koju će predati VSTV-u. Peticiju su pokrenuli udruženja Dženan Memić i David Dragičević.

“Svi već znate da već petu godinu traje ova naša borba da dokažemo da je Dženan ubijen, da dokažemo da nije bila saobraćajna nesreća. Možda sam nekima i dosadio ali ova država nema sluha da to uradi. Da sam ja šutio da je Ifet Feraget šutio ovo bi prošlo kao saobraćajna nesreća. Mi smo pokušavali dokazati da se radi o ubistvu i mi smo u tome uspjeli. Prvo smo sebi obrazlagali i sve što smo iznosili u javnost je tačno.

Tužilaštvo na čelu sa Dalidom Burzić dovodili su lažne svjedoke, lažna vještačenja da bi progurali lažnu saobraćajnu nesreću.

Glavna državna tužiteljica je rekla da će istraga dati rezultate i ja očekujem te rezultate i svima će biti jasno ko se štiti.

Dalje je naveo da odlaskom Milan Tegeltije sa čela VSTV-a “nismo dobili ništa”.

“Ostalo je 14 drugih članova koji su radili s Milanom. Ja ću tražiti da se smijeni kompletan VSTV.

Glavna tužiteljica Tužilaštva KS Sabina Sarajlija nastoji da VSTV imenuje Seada Kreštalicu za četvrtog zamjenika. A svi znate da je tužilac Kreštalica sakrivao dokaze, navodio svjedoke kako da svjedoče, mene ismijavao i oni traže njegovo unapređenje da bi ga s tim zaštitila. Saralija je zamijenila Burzić i nastavila njenim stopama.

Mi ćemo napraviti peticiju da ode cijeli VSTV”, kazao je Memić.

Dodao je da očekuje od Tužilaštva BiH da završe istragu u što kraćem roku.

Na kraju je kazao da čeka Vrhovni sud FBiH da donesu odluku pa da objavi dokument šta je jedan član sudskog vijeća radio.

“Naveli su da je umro od korone, ako bude potrebno tražit ćemo i obdukciju”

BiH može tužiti Hrvatsku za odlaganje radioaktivnog otpada uz državnu granicu