in ,

Oglasili se iz OHR-a nakon bruke i sramote u Istočnom Sarajevu, poslali su vrlo nedvosmislenu poruku: “Uklanjanje državne zastave ne mijenja činjenicu da je RS dio BiH”

Kako su iz OHR-a rekli, ova odluka lokalnih vlasti u manjem bh. entitetu je za svako žaljenje

Uklanjanje državne zastave Bosne i Hercegovine ispred zgrade Gradske uprave Istočno Sarajevo i njenu zamjenu sa još jednom zastavom entiteta Republika Srpska, komentirali su iz Ureda visokog predstavnika u našoj zemlji.

Kako su iz OHR-a rekli, ova odluka lokalnih vlasti u manjem bh. entitetu je za svako žaljenje.

“Prekid dugogodišnje prakse da ispred organa Gradske uprave Istočnog Sarajeva bude istaknuta zastava BiH je za žaljenje i ilustruje uporno odbacivanje državnih simbola od strane vlasti u RS. To ipak ne mijenja činjenicu da su sve teritorijalne jedinice i svi nivoi vlasti u BiH stopostotno dio države Bosne i Hercegovine, zajedničke svim njenim građanima”, ističe se u izjavi OHR-a.

Podsjećamo, ispred zgrade Gradske uprave Istočno Sarajevo od jutros se na jarbolima nalaze zastava Grada Istočno Sarajevo i dvije zastave Republike Srpske, jer je sa jednog jarbola uklonjena državna zastava – prenio je Klix.

Bard glumišta Mirjana Karanović odlučnim potezom ponizila Srbiju i tamošnje političare do temelja: “Odbila je da igra u predstavi sa Branislavom Lečićem!”

Mozgalica: Pronađite slovo koje se razlikuje od drugih?