in , ,

Otmica i ubistvo u BiH, svi su zgroženi strašnim detaljima zločina

Tužilaštvu Brčko distrikta uputili su Izvještaj zbog osnova sumnje da su počinjena krivična djela Otmica i Ubistvo.

Nakon pronalaska tijela u selu Jagodnjak kod Brčkog, policijski službenici Brčko distrikta utvrdili su da je F.M. otet pa ubijen upotrebom podesnog predmeta. Osumnjičeni B.A. (1982) uhapšen je jučer i predat Tužilaštvu Brčko distrikta.

“Osumnjičeni je prema prikupljenim dokazima prethodno planirao i pripremio otmicu. Nakon toga, uz upotrebu podesnog predmeta lišio je života F.M. rođen 1941. godine u Brčkom. Poduzeo je više radnji na prikrivanju tragova izvršenja krivičnog djela”, kazali su iz Policije Brčko distrikta.

Tužilaštvu Brčko distrikta uputili su Izvještaj zbog osnova sumnje da su počinjena krivična djela Otmica i Ubistvo.

Istaknuto je kako je policija u veoma kratkom vremenskom periodu razjasnila ključne činjenice i okolnosti, prikupili dokaze te identifikovali i uhapsili osumnjičenog.

Podsjetimo, tijelo F. M. je pronađeno nakon što je prijavljeno policiji da je u jutarnjim satima otišao do grada da se nađe sa geometrom, ali da se ne javlja na telefon. Njegovo vozilo pronađeno je otključano kod partizanskog groblja. Ubrzo je njegovo tijelo pronađeno u selu Jagodnjak. Brzom reakcijom, policija je uhapsila B.A. koji se tereti za ubistvo 80-godišnjaka iz Brčkog.

Šefik Džaferović i Željko Komšić putuju u Crnu Goru, pogledajte šta će sve raditi, planirane brojne aktivnosti…

Valentin Inzko jako ozbiljan, otvoreno je progovorio o strahu: “Milorad Dodik može da se plaši Christina Schmidta”