in , ,

Pitali su ga zašto je bio hladan, kada je odbranio odlučujući šut, njegov odgovor iznenadio javnost

Golman Italije otkrio zašto nije slavio kada je odbranio odlučujući penal protiv Engleske

Reprezentacija Italije osvojila je Evropsko prvenstvo nakon što su u finalu pobijedili Englesku.

Nakon 120 minuta utakmice rezultat je bio 1:1, a potom su Italijani bili bolji u izvođenju penala i uspjeli su da osvoje titulu prvaka Evrope.

Junak Azzurra bo je Gianluigi Donnarumma koji je bio fantastičan na ovom Euru, a na kraju je izabran i za najboljeg igrača Evropskog prvenstva.

Donnarumma je u penal seriji uspio da odbrani dva udarca. Prvo je odbranio penal Jadonu Sanchu, a potom je uspio da zaustavi udarac Sake čime je donio titulu prvaka Evrops svojoj reprezentaciji.

Međutim, ono što je iznenadilo mnoge jeste da Donnarumma nije slavio nakon što je Saki odbranio penal, te su mediji prenijeli kako je to bila njegova “hladna” reakcija na osvajanje titule, prenosi sportsport.ba.

No, istina je totalno drugačija od toga. Naime, Donnarumma je po povratku u Italiju priznao novinarima da uopšte nije bio svjestan da je Italija pobijedila.

“Nisam slavio jer nisam shvatio uopšte da smo pobijedili. Gledao sam u sudiju i pokušao vidjeti da li je VAR dao signal da je sve bilo u redu. Nakon toga sam shvatio da smo pobijedili jer sam vidio svoje saigrače kako se raduju i trče prema meni”, priznao je Donnarumma.

Mladi golman reprezentacije Italije bi u narednim danima trebao ozvaničiti prelazak u PSG, ali je poručio da o tome još uvijek ne želi da priča.

“Vidjet ćemo u narednim danima, pričat ću u tome kada dođe vrijeme. Samo što mogu da kažem jeste da ću uvijek biti vezan za boje Rossonera. Sada uživamo u proslavi, a od sutra sam na odmoru i samo o tome trenutno razmišljam”, dodao je Donnarumma.

Donnarumma je tako postao prvi golman koji je ponio titulu za najboljeg igrača prvenstva. Leonardo Bonucci je proglašen za najboljeg igrača finalne utakmice u Londonu.

Pogledajte kako je Jasmila Žbanić 2014. odbrusila predsjedniku RH Zoranu Milanoviću

Šta vi mislite koji je tačan rezultat?