in , ,

Politički kuršlus u RS: Novi preletači u skupštini, poslanici Galić i Babić novi članovi NPS-a

Dragan Galić dugogdišnji je kadar PDP-a

NSRS, arhiva

Narodni poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske Dragan Galić i Željko Babić pristupili su nedavno osnovanoj Narodnoj partiji Srpske Darka Banjca.

“NPS će raditi timski da bi se u narednom periodu pokazali podižući političku organizaciju i da bi ostavrili zacrtani rezultat u 2022. godini, kako bismo razuvjerili sve one koji smatraju da mi to ne možemo, “rekao je Banjac.

NPS je na ovaj način ispunio sve uslove za formiranje Kluba poslanika u Narodnoj skupštini RS.

Željko Babić iz Laktaša doskorašnji je poslanik SDS-a, a kojeg je nedavno Predsjedništvo te stranke jednoglasno isključilo iz članstva.

Dragan Galić dugogdišnji je kadar PDP-a.

On je na prošloj redovnoj sjednici entitetskog parlamenta zajedno sa kolegom iz stranke, poslanikom Milenkom Vićanovićem, glasao za

Imenovanje novog ministra saobraćaja i veza Nedeljka Ćorića. I to ništa ne bi bilo čudno, da Ćorić nije kadar SNSD-a.

Ovaj potez Galića, sada iz već bivše stranke okarakterisali su kao nesporazum u Klubu poslanika PDP-a.

I nakon zvaničnog napuštanja stranke, uslijedila je oštra reakcija lidera PDP-a uz komentar da je neprijatno iznenađen, te da mu je Galić zabio nož u leđa.

“Od prvog na kompenzaciji do prvog izdajnika. Politički put jednog papka. Ova užasna pojava koju je stvorio režim, da je sve na prodaju, da porobi, da obesmisle cijelo društvo, da ljudi gube povjerenje u sve, samo je jači podstrek za pravednu borbu protiv beščašća,” objavio je na svom Twitter nalogu Branislav Borenović, lider PDP-a.

“TKO ŽELI BITI MILIJUNAŠ” Odustao na pitanju za pola miliona, a znao odgovor…

Šefik Džaferović uoči sastanka s Erdoganom tvrdi: “Turska je BiH dala pogodnosti kakve nema niko na svijetu”