in ,

Predsjednik Ureda za komunikaciju pri Predsjedništvu Turske: “Uradit ćemo sve što bude trebalo za zdravlje Nasera Orića!”

Prema posljednjim informacijama Orić se oporavlja u bolnici u Tuzli a stanje mu je stabilno

Fahrettin Altun, predsjednik Ureda za komunikaciju pri Predsjedništvu Republike Turske na svom Twitter profilu saopštio je da Turska prati zdravstveno stanje Nasera Orića, koji se trenutno nalazi u bolnici u Tuzli zbog Covid-a.

“Maloprije sam razgovarao s ministrom zdravstva Fahrettinom Kocom. On je u komunikaciji s institucijama (u Bosni i Hercegovini) i izbliza prati situaciju. Zasada je stanje gospodina Nasera stabilno i poduzima se sve što je potrebno. Ukoliko bude potrebe naša država će uraditi sve što bude trebalo”, napisao je Altun na Twitteru.

Pojedini turski državljani Altunu su pisali da ukoliko bude potrebe Turska pošalje ambulantni avion, na šta je Altun također odgovorio da prate situaciju i da su spremni za zdravstvenu pomoć.

Prema posljednjim informacijama Orić se oporavlja u bolnici u Tuzli a stanje mu je stabilno.

Nelson odgovorio porodici Memić: Rastužilo me vaše pismo, Ambasada SAD podržava neovisno i profesionalno pravosuđe

Brojne reakcije na nominaciju: “Ući u pet najboljih za Oscara već je pobjeda, Jasmila je ponovo probudila svjetsku javnost da govori o genocidu”