in

Saobraćajni inspektori u ZDK imaju vrlo važno obavještenje za vozače

Saopštenje Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Zeničko-dobojskog kantona

Saobraćajni inspektori Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Zeničko-dobojskog kantona su uz asistenciju službenika Ministarstva unutrašnjih poslova na području Grada Zenica, počev od 13.01.2021. godine, pojačali inspekcijski nadzor vršenja javnog prijevoza, bez važećih rješenja.

U period od 13.01.2021. godine do 31.01.2021. godine, inspektori su zaustavili i kontrolisali 552 putnička vozila. Prilikom kontrole utvrđeno je da se sa 14 vozila obavlja taksiprijevoz bez rješenja izdanog od nadležnog organa.

Protiv lica koja su zatečena da pružaju usluge javnog prijevoza bez važećeg rješenja, poduzete su zakonom predviđene mjere, tako da su inspektori donijeli 12 rješenja o privremenoj zabrani obavljanja taksiprijevoza bez rješenja nadležnog organa, dva rješenja o isključenju vozila iz prometa i izdali 11 prekršajnih naloga u ukupnom iznosu od 5.500 KM.

Kantonalna uprava za inspekcijske poslove i dalje nastavlja sa pojačanim inspekcijskim nadzorom javnog prijevoza, kako bi se onemogućilo vršenje javnog prijevoza bez važećeg rješenja.

Bosanci u Velikoj Britaniji razgovarali sa ambasadorom Vanjom Filipovićem: “Interes za BiH se ne smanjuje nakon Brexita”

Snažne poruke Željka Komšića: “Nije vam ovo 1995. godina! Svaki novi poziv na genocid, svako novo veličanje genocida, ne ostaje neprimjećeno!”