in ,

Snimak nadzornih kamera iz noći kad je stradao Dženan Memić

Tužilaštvo KS je reklo da je ovaj videosnimak nezakonit dokaz

Porodica Dženana Memića koji je smrtno stradao 8. februara danas je na protestu novinarskim ekipama podijelila snimak nadzornih kamera u kobnoj noći kada je život izgubio Dženan Memić.

Dženanov otac Muriz jučer je na suđenju Ljubi Seferoviću i njegovom ocu Bekriji zbog teškog krivičnog djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja i za krivično djelo neukazivanja pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nesreći i krivično djelo sprječavanje dokazivanja, a u slučaju smrti Dženana Memića, kazao da postoji snimak s nadzornih kamera iz Aleje na kojem je, kako tvrdi, jasno da kombi Ljube i Bekrije Seferovića nije bio oštećen.

On je na jučerašnjem suđenju Seferovićima kazao da mu je neko u kući ostavio videosnimak sa Kuvajtske ambasade i da ga je on poslao na vještačenje u Kanadu.

“Ja sam snimak poslao svojoj familiji u Kanadi, a oni su poslali dalje nekim institucijama koje su to radile. Meni je došao vještačen snimak i na njemu se vidi kombi koji ide malo većom brzinom. Izdvojeno je da su oba svjetla ispravna i u sredini tablice je slovo A drugi brojevi se ne vide“, izjavio je Muriz Memić.

U zahtjevu za smjenu kantonalne tužiteljice Dalide Bruzić koji je Memić danas uputio Kantonalnom tužilaštvu, on navodi da se na snimku jasno vidi Golf IV koji u kritičnom vremenu u nekoliko navrata te noći prolazi Velikom alejom, a na Golfu su vidljiva oštećenja fara. On tvrdi da se zna u čijem je posjedu navedeno vozilo.

Tužilaštvo KS je reklo da je ovaj videosnimak nezakonit dokaz.

VELIKE PROMJENE U BIH NA POMOLU Porodica Dženana Memića danas traži ostavku glavne tužiteljice KS Sabine Sarajlije

SAMO U BIH Žičana ograda od nevjerovatnih 120.000 KM