in , ,

ŠTO HITNIJE I BEZ ODLAGANJA Recep Tayyip Erdogan pozvao članove Predsjedništva BiH da dođu u posjetu Turskoj!

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan uputio je poziv članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan uputio je poziv članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine da doputuju u zvaničnu posjetu toj državi.

Erdogan je uz poziv istaknuo da su odnosi između Turske i BiH, sa dubokim korijenima u historiji i bratskim vezama, a uz doprinos i članova Predsjedništva BiH, osnažili i napredovali na svim poljima.

– Motiviran željom da doprinesem daljem jačanju odnosa između naših zemalja, rado bih sve članove Predsjedništva BiH ugostio što je prije moguće u Turskoj kako bismo razgovarali o aktuelnim bilateralnim i regionalnim temama – navodi se u Erdoganovom pozivu.

U dopisu je predsjednik Republike Turske poželio sreću, dobro zdravlje i blagostanje, kako je kazao, prijateljskom i bratskom narodu BiH – prenosi Faktor.

Nedvosmislena reakcija Ambasade SAD nakon nacionalističkih uvreda Milorada Dodika na račun članice CIK-a: “To je govor mržnje!”

KONFUZAN VAPAJ MILORADA DODIKA “Raduje nas da u RS-u i F BiH ima dosta kineskih projekata. Molimo vas da BiH što prije dobije vakcinu!”