in ,

Vanredno obraćanje Muriza Memića: “Ovo je revolucija, bit će još hapšenja!”

Memić, koji pet godina traži istinu i pravdu, obratio se građanima samo nekoliko sati nakon što je Sud BiH odredio pritvor Hasanu Dupovcu i Zijadu Mutapu

Otac stradalog Dženana Memića Muriz Memić obratio se večeras javnosti na Facebook stranici “Pravda za Dženana” gdje je rekao kako je danas održano ročište za određivanje pritvora, da Tužilaštvo ima dobre dokaze, i da će Hasan Dupovac i Zijad Mutap ostati u pritvoru mjesec dana.

Memić, koji pet godina traži istinu i pravdu, obratio se građanima samo nekoliko sati nakon što je Sud BiH odredio pritvor Hasanu Dupovcu i Zijadu Mutapu.

“Danas je održano ročište. Vidjeli smo da Tužilaštvo raspolaže s dokazima, da imaju dobre dokaze, da lica koja se sumnjiče će ostati u pritvoru. Tužilaštvo je kazalo da imaju novih dokaza i bit će novih hapšenja”, kazao je Memić.

Poručio je da se “ne prozivaju njegovi prijatelji”.

Muriz se, između ostalog, zahvalio na podršci medija.

– Bit će novih dešavanja, čut ćemo se opet. Revolucija je počela, što se tiče pravosuđa – zaključio je Muriz Memić.

Pogledajte cijelo obraćanje.

Podsjećamo, Sud Bosne i Hercegovine je donio rješenje kojim je određen pritvor prema osumnjičenima Hasanu Dupovac i Zijadu Mutap, potvrđeno je iz Suda BiH.

Prema nalogu tužitelja Tužilaštva BiH, policijski djelatnici Državne agencije za istrage i zaštitu-SIPA, na dvije lokacije na području Kantona Sarajevo, u ponedjeljak su vršili pretrese sa ciljem prikupljanja dokaza.

Pretresi su se vršili u okviru predmeta za organizirani kriminal i ometanje istrage stradanja Dženana Memića u mjesecu februaru 2016. godine.

Futsal reprezentacija BiH pobijedila Srbiju!

“Prvu platu ću podijeliti Kolu srpskih sestara, Merhametu i Karitasu”