in ,

Žestoke reakcije iz Crne Gore na izjave Aleksandra Vulina: “Srpski ministar policije otvoreno prijeti”

Žestoke reakcije iz Crne Gore na izjave Aleksandra Vulina na priču o “srpskom svetu”

Arhiv

Žestoke reakcije iz Crne Gore na izjave Aleksandra Vulina na priču o “srpskom svetu”.

Izjava Aleksandra Vulina u kojoj je poručio kako je “zadatak ove generacije političara stvaranje srpskog sveta, odnosno da objedini Srbe gdje god budu živjeli”, izazvala je burne reakcije javnosti i u Crnoj Gori.

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković također se oglasio i pozvao Vladu Crne Gore da reaguje.

“[Srbija] nema pravo da odustane od objedinjavanja, [..] od srpskog sveta. Da bi srpski svet nastao, Srbija mora da bude ekonomski uspešna, [..] da ima vojsku koja je u stanju da sačuva i nju i Srbe gde god živeli’. Srpski ministar policije otvoreno prijeti. Vlada Crne Gore, reakcija?”, napisao je.

Aktivista za ljudska prava i član Građanske inicijative 21. maj iz Crne Gore Aleksandar Zeković kazao je kako su ranije upozoravali na ovakve stvari, ali da su ih ismijavali.

“Nakon istorijskih izbora 30.08.2020, nova politička većina (pobjednici svih boja) je tvrdila da izmišljamo priču o Srpskom svetu, dio aktivista civilnog društva i novinara da je preuveličavamo a Vulin danas više nego jasan: Srpski svet je naš zadatak”, napisao je.

Miro Lazović bez imalo ustručavanja otvoreno poručio: “Srbijanska politika, što je više prizivala ‘Veliku Srbiju’, sve je bila manja”

Ifet Feraget: “Ja sam taj koji je rekao Murizu da ne smije, ni on ni njegovi bliži, uzimati pravdu u svoje ruke