in , ,

Zlatan Ibrahimović u društvu sa “starim” Ronaldom: “Švedski napadač nikad nije skrivao da mu je on jedini idol”

Zlatan Ibrahimović u društvu sa “starim” Ronaldom

Zlatan Ibrahimović u društvu sa “starim” Ronaldom.

Švedski napadač Zlatan Ibrahimović nikad nije skrivao da mu je jedini idol brazilski Ronaldo, a sinoć je na društvenim mrežama objavio fotografiju s jednom od najvećih nogometnih legendi.

“Samo zamisli Ronaldo”, napisao je Ibrahimović uz fotografiju koja je za kratko vrijeme prikupila veliki broj lajkova i emotivnih komentara očito nostalgičnih fanova najvažnije sporedne stvari na svijetu.

Koliko je Ibrahimović bio oduševljen Ronaldom najbolje pokazuje čuveni snimak kada su ga kamere ulovile kako se divi Brazilcu tokom zagrijavanju prije gradskog derbija između Intera i Milana.
“Niko nije kao Ronaldo, on je fenomen. Želio sam biti igrač baš poput njega. Mogao je raditi nemoguće stvari na terenu i stvarao je magiju. Uzeo bi loptu i kao da bi poručio: ‘Sve će biti u redu, preuzimam brigu o njoj.’ Takav igrač nije postojao prije, a nema ga ni danas. Ne postoji. Kao mlad igrač često sam ga gledao i govorio sam sebi da želim biti poput njega, igrač koji pravi razliku. Prema mom mišljenju, on je bez sumnje najveći igrač u historiji”, rekao je ranije Ibrahimović o Ronaldu.

I dok je Ibrahimović i danas aktivan nogometaš, Ronaldo je karijeru završio prije 10 godina.
Zlatan se trenutno nalazi na Ibizi sa svojom porodicom, a prije nekoliko dana se susreo i s bh. reprezentativcem Miralemom Pjanićem.

Benjamina Karić, Draško Stanivuković i Mario Kordić se sastali sa visokim dužnosnicima iz EU i SAD

Komšić o svemu “uzduž i poprijeko”: To nije prihvatljivo, nije prvi put da HDZ prijeti blokadom izbora