Popularni “Ibra” otkrio koju državu smatra drugom domovinom: “Zemlja koja me učinila onim što sam danas”

Legendarni švedski nogometaš Zlatan Ibrahimović gostovao je u italijanskom programu Radio Deejay gdje je govorio o svojoj bogatoj karijeri.

Ibrahimović, koji i dalje igra za Milan odlično iako je u petoj deceniji života, otkrio je da Italiju smatra drugom domovinom i bez koje ne bi mogao biti ono što je danas.

“Italija je zemlja koja me učinila onim što sam danas. Sve je počelo u Italiji. U Holandiji postoji jaka škola za talentovane nogometaše, ali sam ja ovdje proveo mnogo godina.

Ukoliko to postoji, Italija je moj drugi dom i mnogo sam zahvalan ovoj zemlji”, rekao je Ibrahimović gostujući u radijskoj emisiji.

Nogometaš porijeklom iz Bosne i Hercegovine je otkrio nekoliko zanimljivih stvari o svom viđenju nogometa, a novinare je zanimalo šta bi promijenio da je nogometni sudija.

“Da sam sudija ne bih svirao toliko prekida jer volim duele. U Engleskoj puštaju igračima da igraju i ne prekidaju igru često. Volim taj stil suđenja”, otkriva Zlatan.

Ibrahimović je navijačima Milana obećao da će se do kraja sezone boriti za titulu u Italiji.

“Razočarani smo zbog eliminacije iz Lige prvaka i žao mi je, ali ćemo se boriti za Scudetto. Učinit ćemo sve da osvojimo titulu u Italiji i nećemo odustati. U padu je također uspjeh, ustat ćemo i postati iskusniji”, zaključio je Šveđanin.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.